Sterk snuoperasjon av Ready i «Vest Clasico»

Ullern tok tidlig ledelsen mot Ready på hjemmebane onsdag kveld, men gjestene viste styrke, snudde og overtok tabelledelsen i Eliteserien etter en råsterk 5-1-seier.

Av: Even Lübeck

Etter at Markus Lagerbäck scoret kampens første mål og sendte Ullern i ledelsen, scoret Ready fem på rad – fire i den andre omgangen deriblant to mål fra en meget god Iskander Nugmanov.

– Det deiligste er å slå Ullern, vår store rival. Det betyr litt ekstra for begge lag, så det er gøy for både de som ser på og oss. Spesielt oss, sier kaptein Isac Jerner og smiler.

5-1-seieren gjør at de blåkledde fra bydel Vestre Aker nå leder Eliteserien med 16 poeng etter halvspilt serie (åtte seirer, ett tap, 54-20 i målforskjell).

– Det er veldig deilig å lede Eliteserien igjen. Nå skal vi hvile litt før vi skal spille 2. juledag mot Ullevål. Jeg gleder meg veldig til andre halvdel av sesongen, sier tomålsscorer Iskander Nugmanov.

– Det kjennes veldig, veldig godt. Det er jo der vi føler vi hører hjemme, så det blir digg å feire jul på toppen av tabellen, supplerer Jerner.

– Vanskelig å spille mot en buss

Ullerns Andreas Sletta fikk kampens første mulighet etter sju minutter da han fikk ballen på 20 meter. Unggutten skjøt, men Christoffer Andersen-Gott reddet til corner.

Og det var etter en corner at det første målet skulle komme. Ullern-kaptein William Palmblad skjøt etter en corner, skuddet ble stoppet på strek og Markus Lagerbäck var årvåken på returen. Svensken hamret ballen opp i nettaket til 1-0 til Ullern.

Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen og det ble ikke skapt all verden av sjanser, selv om Ready var det ledende laget og Ullern forsvarte seg med nebb og klør. Det var fortjent da Ready utlignet til 1-1 etter et frislag etter halvtimen. Iskander Nugmanov skjøt fra nærmere 30 meter, et skudd som snek seg forbi Lars August Askheim i Ullern-målet.

Det var også stillingen til pause.

– Det er vanskelig å spille mot en buss. De bare rygget og rygget og tett igjen i 1. omgang, sier Nugmanov.

Sterk snuoperasjon av Ready

Kampen var snudd da kampuret viste 54 minutter. Felix Ljungberg slo en perfekt flipp i bakrom til Isac Jerner, som var iskald alene med Askheim. Ready-kapteinen la ballen rolig i lengste hjørnet til 2-1.

– Jeg gleder meg til å se den igjen! Timingen satt, så det var deilig. Det var jo bare et spørsmål om tid før vi kom til å score det andre. Det hjalp å få den tidlig i 2. omgang, sier Jerner om målet.

Gjestene fortsatte å kjøre og scoret to kjappe i det 72. og 74. minutt til 3- og 4-1. Først var det Nugmanov som scoret sitt andre med et hardt skudd fra distanse, før Felix Ljungberg satte ballen i krysset med et kremmerhus like etter. Da måtte Ullern-trener Håkon Sletta ta timeout.

Ullern-kaptein Palmblad var bare centimetere unna å redusere like etter timeouten, men forsøket fra svensken fra fem-seks meter gikk i tverrligger.
Flere mål ble det ikke. Dermed vant Ready 5-1.

– Det var viktig å få de to raske målene til 3-1 og 4-1. Da ser du at Ullern bare gir opp. En utrolig deilig seier, sier Nugmanov.

Ullern-Ready 5-1 (1-1)