Sport

Spiller 100. kamp for Ungarn i kveld

Det er en grunn til at Ungarns keeper står i mål for 100. gang i kveld. - Han er bedre enn sitt rykte, sier Kjetil Rekdal, som spilte sammen med Gabor Kiraly i Hertha Berlin. Ungarn spiller med sørgebind i går på grunn av en dødsfall til en tidligere landslagskeeper.

ULLEVAAL STADION: Gábor Kiraly er keeperen som alltid står i joggebukser og skremmer trenerne ved å kaste ballen i egen tverrligger. På trening. At 39-åringen fortsatt forsvarer landslagsplassen, vitner om kvalitet. Kjetil Rekdal spilte sammen med ham i Hertha Berlin i forrige årtusen, nærmere bestemt 1997.

- Nei, jeg hadde nok ikke regnet med at vi skulle møte ham i EM-kamp i 2015 da. Men det viser at han holder nivået. Han er en beskjeden og seriøs fyr, tross sine rare påfunn, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Og at han har spilt samtlige 90 minutter i alle Ungarns EM-kamper, viser at mannen vil avslutte karrieren med EM-sluttspill neste år.

Mannen liker å ha det moro og han har trent på å kaste ballen i egen tverrligger før han spiller den ut.

- Vi ledet en gang mot Bayern München da han truet med å gjøre det. Treneren fikk gitt beskjed om at han ville få sparken hvis han prøvde, forteller Kjetil Rekdal.

Og legger til: - Men han var forbausende god i den øvelsen på trening.

Men det er grenser for hvilket nervepress man skal påføre seg selv og sine omgivelser. Dagens Ungarn-trener Bernd Stock vet han har lagets mest rutinerte spiller i mål.

- Alle vet hva som skal til. Vi har et rutinert lag, sier Stock foran sitt første møte med Norge som landslagssjef. Og han forventer at keeper holder nullen i sin kamp nummer 100.

- Hans styrke som keeper, Rekdal?

- Flink til å lese spillet og veldig reaksjonssterk. Men man skulle jo tro alderen snart skule prege ham litt, sier Rekdal, som advarer sterkt mot å undervurdere Ungarn.

- Norge er gode nok til å slå Ungarn i begge kampene. Men samtidig vet vi hvor små marginer det er. Vi er ikke i EM, det er litt farlig at så mange tar det for gitt, sier han.

Dødsfall

Da ungarerne reiste til Norge fkk de også vite om et dødsfall hos en tidligere lagkamerat. Den tidligere fotballkeeperen Márton Fülöp tapte kampen mot kreften. Ungareren som fikk diagnosen for tre år siden, ble 32 år.

Fülöp spilte for flere engelske klubber i perioden 2004-2010, ifølge BBC. Han var innom klubber som Sunderland, Tottenham og Manchester City. Målvakten spilte også flere landskamper for Ungarn. I anledning dødsfallet vil de ungarske spillerne bære sørgebind under kampen mot Norge.

Mer fra Dagsavisen