Sport

Solskjær tilbake i Molde

Ole Gunnar Solskjær innledet samtalene med Molde i sommer. Etter 13 måneders pause fra fotballen, er 42-åringen tilbake som manager.

Solskjær forlot Cardiff i september i fjor. Den tidligere storspilleren ble presentert som Molde-manager onsdag.

– Jeg lovet familien min ett år ferie etter at vi kom hjem fra Cardiff. Nå har det gått 13 måneder. Og vi vant serien med guttelaget Clausenengen. Da har jeg gjort jobben min der også, sa Solskjær på en pressekonferanse.

Den siste tiden har Solskjær bidratt på treningsfeltet i Kristiansund, som kjemper om opprykk under Christian Michelsens ledelse. Solskjær fikk spørsmål om hovedtrenerjobben i Kristiansund var noe han har vurdert.

– Nei, det har aldri vært aktuelt. Christian har gjort en god jobb. Men han ville ha meg med. Så jeg har vært på feltet, sa Solskjær.

Han fikk spørsmål om hva Molde-spillerne sa da han var tilbake.

– Er du ferdig med ferien din nå, sa Vegard (Forren). Jeg har hatt en del kontakt med dem uansett, humret den tidligere Manchester United-angriperen.

– Jeg er glad for å være tilbake. Det er godt å kjenne på spenningen igjen ved å ha fotballkamper som betyr noe. Nå har jeg hatt ett år med guttelaget til Clausenengen. Det har vært bra, men jeg har savnet «buzzet» med store kamper. Vi gleder oss til en utfordrende og spennende tid. Vi har vunnet fem trofeer på fire år. I år har vært en liten nedtur. Nå får vi starte på turen oppover, sa Molde-manageren.

LES OGSÅ: Roser Solskjær opp i skyene

Matcher RBK

Hans retur betyr at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten fortsetter å støtte klubben økonomisk. Solskjær fikk spørsmål om han ville gi en beskjed til rivalene i toppen av norsk fotball.

– Det trenger jeg ikke. Jeg vil heller gi melding til mine spillere. Det tok litt tid før jeg aksepterte dette. Jeg måtte kjenne etter om jeg var sulten nok til å ta opp kampen. Det er et helt annet utgangspunkt nå. Da var det spillere her som ikke var vant til å vinne. Nå er de det. Det gjør noe med folk. Jeg vet at dem presterer mot Celtic, men vi skal ta opp igjen kampen i toppen av eliteserien, sa Solskjær.

– Spillergruppen er veldig, veldig god. Troppen kjemper med Rosenborg og Strømsgodset om å være helt der oppe, sa Solskjær.

Moldes avtroppende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen var fornøyd med å ha landet Solskjærs signatur.

– Det er en gledens dag å få ønske Ole Gunnar velkommen tilbake til Molde Fotballklubb. Dette har begge parter vært veldig motivert til og har lyst til. Vi tok kontakt med Ole Gunnar i sommer, etter at det ble klart at vi måtte finne ny trener for 2016-sesongen, sa Jacobsen.

Bedre nå enn sist

Tor Ole Skullerud sluttet som MFK-trener i sommer. Inntil videre har Erling Moe ledet laget.

– Jeg tror at han Ole Gunnar er en enda bedre trener enn sist han var her. Jeg tror den plattformen Molde har i dag er bedre enn sist han kom, sa påtroppende direktør Øystein Neerland.

– Nå får vi spisset oss inn mot de siste seriekampene og europacupkampene. Vi har god tid til å sette i gang forberedelse til neste sesong. Ole Gunnar kjenner klubbens verdier og mål. Dette er en veldig god match. Dette ser vi veldig fram til, fortsatte den tidligere angriperen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen