Ishockey

Slik blir hockeysluttspillet

Vålerenga møter Frisk Asker i kvartfinalene i ishockey-sluttspillet. Seriemester Stavanger Oilers valgte seg Stjernen som motstander. Her er alle fakta fra siste serierunde.

Av Geir Andreassen

Siste serierunde i ishockeys grunnserie ble spilt tirsdag kveld og etterpå kom kvartfinaleoppsettet for NM-sluttspillet. Det begynner fredag. Slik er oppsettet:

• Stavanger – Stjernen
  • Storhamar – Lillehammer
  • Sparta Sarpsborg – Lørenskog
  • Frisk Asker – Vålerenga

Kvartfinalens spilles i best av sju kamper og går 6., 8., 10. og 12. mars. Hvis nødvendig spilles det også 14., 16. og 18. mars.

Bronse til Sparta

Sparta sikret seg tredjeplassen i eliteserien ishockey etter å ha slått Lillehammer 2-1 i siste runde. Samtidig tapte nemlig Frisk Asker 3-4 for Stjernen.

Mest spenning i den siste serierunden var det i Asker og Sarpsborg. Frisk Asker og Sparta hadde begge muligheten til å ta bronse.

Frisk Asker hadde avgjørelsen i egne hender, men maktet ikke å utnytte muligheten. Gjestene fra Fredrikstad utnyttet sine sjanser, mens hjemmelaget sløste med sine. Stjernen fikk gjøre to mål før vertene tegnet seg i scoringsprotokollen.

Hjemmelaget klarte å utligne før siste periode, men kom under igjen med 2-3. Mikael Dokken tvang fram forlengning.

Blood matchvinner

28 sekunder ut forlengningen ble Stjernens tøffe amerikaner med navnet Ben Blood matchvinner, og han serverte samtidig erkerivalene i Sarpsborg en liten gave i form av seriebronse.

Tredjeplassen er også viktig med å tanke på sluttspillet. Laget får nemlig mulighet til å velge kvartfinalemotstander.

Sparta tok ledelsen 2-0 over gjestene fra OL-byen etter mål av Dion Knelsen og Magnus Lindahl. Lillehammer kom ikke nærmere enn en redusering fra Joachim F. Jensens kølle.

Rundet 200 mål

Storhamar brukte den siste serierunden til å bli det eneste laget i eliteserien som rundet 200 scorede mål denne sesongen. Linus Johansson, som ble enig om ny kontrakt med klubben, satte sitt annet mål for kvelden da han fastsatte resultatet til 5-0 over Manglerud Star.

Seriemester Stavanger hadde ingen problemer med å slå Lørenskog 4-1 på borteis og påførte Kenneth Larsens mannskap det åttende strake tapet. Selvtilliten er alt annet god i Lørenskog foran sluttspillet.

Vålerenga og tabelljumbo Kongsvinger leverte rundens mest målrike kamp. Det endte 6-5 i en kamp som virket veldig «hawaii»-preget. Kongsvinger, som skal ut i kvalifiseringsspill mot Manglerud Star, Tønsberg og Comet, kom svært så lett til scoringene på Jordal. (NTB)

Eliteserien ishockey tirsdag, 45. og siste runde:

Frisk Asker – Stjernen 3-4 e.f. (0-0, 2-2, 1-1, 0-1)

Askerhallen: 1120 tilskuere.

2. periode: 0-1 (22.55) Robin Axbom (Peter Wennerström, Andreas Heier), 0-2 (27.27) Dan Nygård (Ben Blood, Jordan George), 1-2 (33.40) Espen Fanøy Salo (Torstein Nordrum, Mike Matczak), 2-2 (37.11) Dag Christian Frøystad (Brett Sonne, Salo).

3. periode: 2-3 (46.50) Myles Harvey (Heier, Axbom), 3-3 (56.21) Mikael Dokken (Nordrum).

Forlengning: 3-4 (60.28) Blood (Harvey, George).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Tommy Søstumoen, Storhamar. Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min., Stjernen 9 x 2 min. og 1 x 10 min.

Lørenskog – Stavanger 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Lørenskog ishall: 1184 tilskuere.

1. periode: 0-1 (6.11) Stian Høygård (Dan Kissel, Josh Soares).

2. periode: 0-2 (29.54) Mathias Trettenes (Mark Matheson, Christian Dahl-Andersen), 1-2 (33.29) Joacim Sundelius (Marius Trygg, Mats Frøshaug), 1-3 (38.23) Soares (Jean-Michel Daoust, Kissel).

3. periode: 1-4 (47.01) Kristian Forsberg (Trettenes, Dahl-Andersen).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Per Gustav Solem, Astor. Utvisninger: Lørenskog 5 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Sparta Sarpsborg – Lillehammer 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Sparta amfi: 1838 tilskuere.

1. periode: 1-0 (1.38) Dion Knelsen (Niklas L. Roest, Patrik Eklund).

2. periode: 2-0 (30.46) Magnus Lindahl (Mats C. Weberg, David Hallström), 2-1 (36.20) Joachim Jensen.

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Sparta Sarpsborg 6 x 2 min. og 1 x 10 min., Lillehammer 8 x 2 min. og 1 x 10 min.

Storhamar – Manglerud Star 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Hamar OL-amfi: 2788 tilskuere.

1. periode: 1-0 (8.26) Linus Johansson (Luke Moffatt, Lars Løkken Østli).

2. periode: 2-0 (30.10) Jacob Berglund (Johansson, Erik de la Rose).

3. periode: 3-0 (46.05) Moffatt (Magnus E. Haugen, Jimmy Andersson), 4-0 (53.04) Joakim Jensen (Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen), 5-0 (54.08) Johansson (Moffatt, Østli).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Ole Stian Hansen, Lillehammer. Utvisninger: Storhamar 7 x 2 min., Manglerud Star 5 x 2 min.

Vålerenga – Kongsvinger 6-5 (2-1, 3-3, 1-1)

Jordal amfi: 1984 tilskuere.

1. periode: 1-0 (0.48) Simon Gamache (Mathias Trygg, Jørgen Karterud), 1-1 (6.58) Kim André Fremming (Niklas Egnersson, Victor Zetterberg), 2-1 (10.09) Morten Ask (Trygg, Sondre Olden).

2. periode: 3-1 (28.17) Brian Ihnacak (Erik F. Johansen, Tim Mørk), 3-2 (28.34) Jonas Moen (Henrik Olsén), 4-2 (31) Tobias Lindström (Stefan Espeland, Ask), 5-2 (32.43) Andreas Stene (Anders H. Jørgensen, Daniel Sørvik), 5-3 (34.02) Egnersson (Zetterberg), 5-4 (38.27) Henrik De Geer (Preben Birkeflot, Rikard Olsén).

3. periode: 6-4 (48.14) Ihnacak (Ask, Sørvik), 6-5 (50.54) Fremming (Zetterberg, Egnersson).

Dommere: Petter Hegle, Holmen og Aina Høve, Rosenborg. Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Kongsvinger 7 x 2 min.