Vintersport

Diggins knuste konkurrentene, Slind og Weng på stigende kurs i Tour de Ski

Astrid Øyre Slind tok seg opp til en 5.-plass på jaktstarten da amerikanske Jessie Diggins vant 3. etappe i Tour de Ski på suverent vis.

En enorm etappe av amerikanske Diggins førte til at hun gikk alene til mål med god margin.

Astrid Øyre Slind startet etappen som nummer 13, men gikk seg opp åtte plasser i løpet av rennet. Hun fikk den raskeste løpstiden av alle.

Weng endte på plassen bak.

– En veldig, veldig god etappe av Astrid Øyre Slind og Heidi Weng. De er absolutt med i tetkampen og tar innpå mange verdifulle sekunder mot mål, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

Diggins ledet sammenlagt før mandagens renn og gikk ut med sju sekunder ned til tyske Victoria Carl. Deretter fulgte den svenske duoen Linn Svahn og Jonna Sundling rett bak der igjen.

Amerikanske Diggins bygde raskt opp et større forsprang, som etter hvert gikk over minuttet. Konkurrentene samlet seg i en større gruppe, men klarte ikke hente seg opp til Diggins.

– Det er imponerende av Jessie Diggins. Det er ikke enkelt å gå sånn som dette i front når det kommer en så stor gruppe bak, kommenterte Dyrhaug.

Lotta Udnes Weng våknet opp med sår hals mandag og valgte å bryte Touren. Weng skulle ha startet som nummer 22 på jaktstarten.

Tirsdag venter en hviledag, mens Tour de Ski forflytter seg til Davos. Der skal det gås renn 3. og 4. januar. Touren avsluttes i Val di Fiemme noen dager senere.


Mer fra Dagsavisen