Vintersport

Kerttu Niskanen vant 2. etappe av Tour de Ski – ingen norske på pallen

Kerttu Niskanen var sterkest og vant 10-kilometeren i Tour de Ski søndag. Heidi Weng ble beste norske kvinne.

Finske Niskanen hadde god fart gjennom hele klassiskløpet i italienske Toblach og med en knallavslutning sikret hun seieren med god margin. Hun slo tyske Victoria Carl med 6,7 sekunder, mens amerikanske Jessie Diggins ble nummer tre.

Med søndagens pallplass tok Diggins også over sammenlagtledelsen i touren og går først ut på jaktstarten over 20 kilometer mandag. Det skiller sju sekunder ned til Carl.

Heidi Weng var 40,8 sekunder bak Niskanen i mål. Det holdt til sjetteplass.

– Jeg synes egentlig det var greit. Jeg kjenner at jeg har ett tempo, men følte meg mer på hugget i dag enn i Trondheim. Det er positivt, sa Weng til Viaplay.

Advarsel

Astrid Øyre Slind endte på 8.-plass, mens Anne Kjersti Kalvå (17.-plass), Margrethe Bergane (18) og Lotta Udnes Weng (20) ikke fikk det helt til å stemme.

– Vi får noen gode svar, men burde helt klart vært på pallen, sa trener Stig Rune Kveen til Viaplay.

Lotta Udnes Weng fikk dessuten en advarsel for skøyting.

– Jeg har en tendens til å gjøre dumme ting, sa hun etter løpet.

Svahn nummer ni

Kristin Austgulen Fosnæs, Silje Theodorsen og Mathilde Myhrvold endte langt bak.

Linn Svahn vant fredagens sprint. Da ble Kristine Stavås Skistad nummer tre bak Jonna Sundling. Svahn ble beste svenske på niendeplass, 52,3 sekunder bak Niskanen.

Mandag er det jaktstart, mens det er konkurranser i Davos 3. og 4. januar. Touren avsluttes i Val di Fiemme noen dager senere.

Frida Karlsson vant Tour de Ski i fjor. Siste norske vinner var Therese Johaug i 2019/20-sesongen.