Vintersport

Sterk Tour-prolog av de norske herrene – sju videre til utslagsrundene

Nordmennene leverte sterkt i prologen til sprintrennet i Tour de Ski i italienske Toblach lørdag. Bare tre løpere er ute av konkurransen før utslagsrundene.

Harald Østberg Amundsen tok seg videre til utslagsrundene som beste nordmann på en 4.-plass. Også Erik Valnes leverte godt og kom på plassen bak.

– Det var hardt å komme i gang, men det var greit. Jeg må være offensiv resten av dagen, sa Valnes til Viaplay etter prologen.

Franske Lucas Chanavat var sterkest av samtlige og vant prologen.

Didrik Tønseth slet seg inn til mål og er ikke med videre i konkurransen. Det er heller ikke Martin Løwstrøm Nyenget og Henrik Dønnestad.

Pål Golberg, Jan Thomas Jenssen, Matz William Jenssen, Håvard Solås Taugbøl og Ansgar Evensen skal imidlertid gå mer på ski lørdag. Utslagsrundene starter 15.00 for herrene.

Fjorårets vinner Johannes Høsflot Klæbo stilte ikke til start til årets Tour de Ski, som følge av sykdom. Det gjorde heller ikke Simen Hegstad Krüger eller finske Iivo Niskanen av samme årsak.

Krüger ble nummer to bak Klæbo i fjorårets tour.

Etter renn i Toblach lørdag, søndag og mandag, er det to renn i Davos. Deretter avsluttes det hele med to etapper i Val di Fiemme.

Dette er årets Tour de Ski-program

Mer fra Dagsavisen