Vintersport

Ingen nordmenn på pallen – Chanavat vant foran landsmann

Harald Østberg Amundsen fikk en strålende start på Tour de Ski da han tok seg til finalen i det innledende sprintrennet i Toblach lørdag. Lucas Chanavat vant klart.

Erik Valnes og Amundsen representerte Norge i finalen. Der var det ingen som kunne hamle opp med franske Chanavat. Med det tok han den første ikke-norske seieren i Tour de Ski på 11 etapper tilbake 29. desember 2021.

Amundsen fikk stavtrøbbel og ble nummer seks. Valnes hang på sin side med i pallkampen, men måtte gi tapt på oppløpet og ble nummer fire.

Amundsen, som ikke først og fremst er kjent som sprinter, seiler opp som en klar kandidat til å vinne Touren sammenlagt.

Norge stilte med hele fem løpere i semifinalene lørdag, men Ansgar Evensen, Håvard Solås Taugbøl og Matz William Jenssen måtte takke for seg før finalen.

For Jan Thomas Jenssen sa det stopp i kvartfinalen. Det gjorde det også for Pål Golberg. Didrik Tønseth, Martin Løwstrøm Nyenget og Henrik Dønnestad røk ut i prologen.

Fjorårsvinner Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke til start til årets Tour de Ski som følge av sykdom. Det gjorde heller ikke Simen Hegstad Krüger eller finske Iivo Niskanen av samme årsak.

Krüger ble nummer to bak Klæbo i fjorårets tour.

Etter renn i Toblach lørdag, søndag og mandag, er det to renn i Davos. Deretter avsluttes det hele med to etapper i Val di Fiemme.

Dette er årets Tour de Ski-program

Mer fra Dagsavisen