Vintersport

Forfang nummer fem i Oberstdorf-kvaliken – alle norske videre til hoppukerennet

Johann André Forfang ble beste nordmann i hoppukekvalifiseringen i Oberstdorf da han endte som nummer fem torsdag kveld.

Tyske Andreas Wellinger var best i kvalifiseringen med et svev på 135 meter. Landsmann Karl Geiger fulgte på plassen bak, mens slovenske Peter Prevc endte som nummer tre.

Marius Lindvik (10.-plass), Halvor Egner Granerud (16.), Kristoffer Eriksen Sundal (31.), Daniel-André Tande (32.) og Benjamin Østvold (38.) tok seg også videre fra kvalifiseringen.

Det var 16.300 tilskuere som møtte opp i Oberstdorf torsdag kveld. Det er det største publikumsoppmøtet noen gang i en kvalik, melder arrangøren.

Ryoyu Kobayashi var i egen klasse under treningsomgangene. Japaneren var best i begge omgangene hvor han landet på henholdsvis 134,5 og 140 meter.

Regjerende mester Granerud slet imidlertid stort i den andre treningsomgangen og noterte et hopp på kun 105 meter. I den første omgangen landet han på 129,5 meter.

Granerud vant den forrige utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Inn mot den kommende utgaven har formen ikke vært like imponerende.

Fredagens storbakkerenn starter klokken 17.15.

Hoppuka skal innom Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck, før finalen går av stabelen 6. januar i Bischofshofen.

---

Dette er de norske duellene

Kristoffer Eriksen Sundal mot Roman Koudelka (Tsjekkia)

Daniel André Tande mot Alex Insam (Italia)

Giovanni Bresadola (Italia) mot Halvor Egner Granerud

Benjamin Østvold mot Ren Nikaido (Japan)

Antti Aalto (Finland) mot Marius Lindvik

Niko Kytosaho (Finland) mot Johan André Forfang

---

Mer fra Dagsavisen