Vintersport

Tandrevold med seier etter prikkfri sprint

Ingrid Landmark Tandrevold tok sin første verdenscupseier i et renn med individuell start. Hun vant fredagens sprint i østerrikske Hochfilzen.

Den norske skiskytterstjernen gjorde trolig sitt beste sprintløp i karrieren. Hun har vunnet ett individuelt verdenscupløp tidligere i karrieren – en vindfull fellesstart i Östersund i mars 2021.

Fredag viste Tandrevold fine takter fra start, og hun ledet med 2,4 sekunder på svenske Mona Brorsson etter å ha skutt fullt på liggende skyting.

Farten var god i sporet, og Tandrevold økte føringen med perfekt skyting også på den stående serien. Raske Elvira Öberg gikk ut 12,6 sekunder bak henne og lignet en trussel.

Tandrevold klarte imidlertid å holde unna på sisterunden, og Öberg kom i mål 4,9 sekunder bak henne.

– Det er en løype som er som skapt for Ingrid. Hun er så god i lett-terreng, sa TV 2s skiskytterekspert Tiril Eckhoff.

– Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med skytingen. Jeg måtte virkelig kjempe for det. Jeg var skikkelig sliten på sisterunden, for jeg klarte ikke å åpne rolig. Det blir veldig spennende, sa Tandrevold til TV 2.

Løper etter løper kom i mål bak henne utover i rennet. I skrivende stund er 46 ferdige med sine løp. Karoline Knotten er foreløpig på 6.-plass etter et godt langrenn, men