vintersport

Solevåg vant kveldsslalåmen i Madonna – Noël kjørte ut i ledelse rett før mål: – Sorry

Sebastian Foss Solevåg vant den tradisjonsrike kveldsslalåmen i Madonna di Campiglio. Clément Noël kjørte ut i siste port da han ledet klart.

Den norske verdensmesteren kunne dermed juble for sin andre verdenscupseier i karrieren. Han seiret ett tidels sekund foran franske Alexis Pinturault, med svenske Kristoffer Jakobsson på tredjeplass.

Solevåg var toer etter første omgang, 0,53 sekund bak Noël. Han kjørte inn til ledelse med åttende beste tid i finaleomgangen, men det ville ikke holdt om ikke Noël hadde mistet konsentrasjonen og havnet på innerski i siste port. Han ledet da suverent.

Nordmannen valgte å juble noe dempet da franskmannen falt.

– Dette er ganske bra, men mine kondolanser til Noël. Han var den raskeste i dag, så jeg må si «sorry» til ham, sa Solevåg i seiersintervjuet med arrangøren.

– Dette er en bakke jeg liker, og det er et kult renn. Det ble en bra dag, sa han.

Kjørte ut

Henrik Kristoffersen, som har vunnet kveldsslalåmen i Madonna tre ganger, kjørte ut i finaleomgangen etter 7.-plass i den første. I fjor kjørte han seg opp fra 12.-plass og vant rennet med fantomkjøring i finalen. Denne gang gikk det galt i et friskt forsøk på en lignende bedrift. Han lå an til klar ledelse da han kjørte ut halvveis i finaleløypa.

Timon Haugan gledet seg over 5.-plass. Han hadde 10. beste tid i første omgang og var den første som skjøv Loïc Meillard ned fra førsteplassen på resultatlista i finalen.

Meillard kvalifiserte seg så vidt for finaleomgangen med 29. beste tid, men han kjørte seg veldig opp med forrykende kjøring under gode forhold. Beste omgangstid holdt til 6.-plass.

Lucas Bråthen endte på 20.-plass, to trinn opp fra plasseringen etter første omgang.

Kjørte ut tre ganger

Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen kjørte ut i første omgang. Sistnevnte fikk sjansen i verdenscupen etter seier og 2.-plass (bak Noël) i europacuprenn nylig. Han kjørte for sikkerhets skyld ut tre ganger før han ga seg.

Olsen kom på innerski høyt oppe i løypa, men tråkket seg opp og fortsatte. Så kjørte han feil to ganger til før han innså at det på ingen måte var hans dag.

Det skjedde foran en liten håndfull tilskuere. På grunn av koronarestriksjoner måtte man se langt etter den vanlige folkefesten i førjulsslalåmen i Madonna.

Mer fra Dagsavisen