Ski

Fossesholm slo Johaug og co. i Holmenkollen

Helene Marie Fossesholm imponerte og vant i kveldssola under langrennskvinnenes konkurranse i Holmenkollen skishow onsdag.

Hun vant foran Tiril Udnes Weng, Ragnhild Haga og Silje Øyre Slind.

– Det er sjelden jeg føler meg så jaget. Jeg følte jeg hadde en ulveflokk bak meg, og jeg var en sau som skulle prøve å ikke bli spist opp. Det holdt akkurat, sa Fossesholm til NRK.

Fossesholm vant prologen og fortsatte å ta kommando i jaktstarten. Ved 4,2 kilometer var ledelsen på 9,9 sekunder ned til Therese Johaug på den 8,4 kilometer lange løypa.

Ved passering på 6,3 kilometer var gruppa med Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Therese Johaug, Ragnhild Haga og Elena Rise Johnsen var forspranget knappet inn med et drøyt sekund.

På den siste runden viste Fossesholm at hun var tydelig sliten, men maktet å holde konsentrasjonen og dermed teknikken. Sekundene ble færre, men hun klarte å stå imot og tok seieren.

Fossesholm var raskest på prologen med Haga 5,5 sekunder bak seg. Tiril Udnes Weng fulgte sekundet bak der igjen. Johaug var 14,1 sekunder bak Fossesholm.

Holmenkollen skishow på rulleski onsdag, skiskyting og langrenn:

Skiskyting kvinner

1) Marte Olsbu Røiseland 13.54,9, 2) Marthe Kråkstad Johansen +25,7 sekunder, 3) Karoline Knotten, + 38 sekunder, 4) Juni Arnekleiv +51,1 sekunder, 5) Ida Lien, +1.02,9 minutter, 6) Karoline Erdal, +1.04,9 minutter, 7) Jenny Enodd +1.05,3 minutter, 8) Ragnhild Femsteinevik +1.21,5 minutter.

Skiskyting menn:

1) Tarjei Bø 15.51,7, 2) Vebjørn Sørum +7,7 sekunder bak, 3) Johannes Dale +10 sekunder, 4) Filip Fjeld Andersen +11,6 sekunder, 5) Sturla Holm Lægreid +18,1 sekunder, 6) Endre Strømsheim +54,9, 7) Vetle Sjåstad Christiansen 1.05,8 minutter, 8) Aleksander Fjeld Andersen +1.29,9 minutter.

Langrenn kvinner:

1) Helene Marie Fossesholm, Eiker SK 16.43,3, 2) Tiril Udnes Weng, Nes Ski, +0,5 sekunder, 3) Ragnhild Haga, Åsen IL +0,8 sekunder, 4) Silje Øyre Slind, Oppdal IL +0,9 sekunder, 5) Elena Rise Johnsen, Asker SK +1,4 sekunder, 6) Heidi Weng, Bul IL +2,1 sekunder, 7) Therese Johaug, Nansen IL +2,7 sekunder, 8) Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL +1.12,4 minutter.