Skaderammet Skeid holdt unna i 83 minutter

(Sandefjord - Skeid 1-0). Skeid opplever skade- og sjukdomskrise, men var likevel nær med å stjele med seg poeng fra Sandefjord. Det sprakk sju minutter før slutt.

For da steg ligaens toppscorer Pontus Engblom høyest inne i Skeids straffefelt, vant duellen med Tom Skogsrud og stanget inn kampens eneste mål

Dermed fikk Skeid sitt tredje ettmålstap på rad og må hjem og pleie alle skadene de har.

For Skeids problemer i denne kampen startet lenge før avspark.

Måtte bli igjen i Oslo

Midtstopper Ayoub Aleesami måtte bli igjen i Oslo med sjukdom. Erstatter Fredrik Berglie var også dårlig, men ble satt på benken. Han måtte inn etter allerede sju minutter da vikarerende midtstopper Kim Skogsrud måtte ut med skade før kampen hadde satt seg.

Også Mesut Can måtte starte på benken på grunn av sykdom. Han følte seg kraftløs.

Og hvordan skulle Skeid komme seg gjennom dette?

Dette er ikke kampen du absolutt må hente opp igjen på en eller annen strømmetjeneste for å se i opptak.

Det handlet om hvor lenge Skeids kompakte forsvar skulle holde unna for et Sandefjord som stort sett styrte kampen fra start til mål foran de snaut 3000 tilskuerne som var invitert gratis på kamp.

Og Skeids beholdning fra denne kampen er at de lå lojalt i ramma og kneblet Sandefjord i de fleste oppspill. Men halvannen times fotbal uten å skape noe selv, er ganske utmattende.

Ingen målsjanser

Skeid hadde sin første avslutning på mål etter 41 minutter da Johannes Godoy Nunez fikk avgårde et skudd etter en fin overgang.

For her så det ut som en evig jakt etter kriseløsninger for å komme seg gjennom dette mot kanskje ett poeng. Lagets redningsmann var lenge  bokstavelig talt keeper Idar Lysgård Nordby som tok fram noen praktredninger de gangene det var nødvendig. Men scoringen var han sjanseløs på.

Ingen flere å bytte inn

Da Skeid gjorde sine siste bytter en snau halvtime før slutt måtte man gamble på at laget holdt helt inn. Det var ikke flere å bytte inn. Derfor var det mange som var bekymret da Johnny Buduson lå rett ut et kvarter før slutt, men han kom seg opp igjen.

Skeid skapte ikke en reell målsjanse i denne kampen og må være glad for at det ikke ble større tap. Nå har de nesten halvannen uke til neste seriekamp, den første for deres del på Intility arena.

Men før det venter Kjelsås i cupen på Grefsen stadion kommende onsdag. Akkurat nå er ingen kamper lette for dette laget.

Sandefjord – Skeid 1-0 (0-0)

Komplett Arena, Sandefjord: 2792 tilskuere.

Mål: 1-0 Pontus Engblom (83).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Vidar Ari Jonsson, Håvard Storbæk, Sandefjord, David Gyedu-Nkuah, Mesüt Can, Skeid.

1. divisjon fotball menn torsdag, 8. runde:

HamKam – Kongsvinger 2-0, KFUM Oslo – Strømmen 1-0, Nest-Sotra – Sogndal 1-0, Raufoss – Sandnes Ulf 2-5, Sandefjord – Skeid 1-0, Start – Jerv 3-2, Ull/Kisa – Notodden 3-1, Aalesund – Tromsdalen 5-0.