Sport

Sikret OL-billett

Olaf Tufte avsluttet forrykende og sikret seg finaleplass i singelsculler under VM i roing i går. Dermed er billetten til OL i Rio også i boks.

Veteranen fra Nykirke utenfor Horten gikk offensivt til verks i gårsdagens semifinaleheat og lå helt i front av feltet allerede etter 500 meter. Halvveis var Nykirke-karen nummer to – bare bak Mahe Drysdale fra New Zealand, skriver NTB.

Drysdale var det ingen som kunne gjøre noe med på slutten, men Tufte fikk hard kamp av kroatiske Damir Martin og hviterussiske Stanislau Shcharbachenia. Med 200 meter igjen, så nordmannen ut til å tape kampen, men en monsterspurt reddet finaleplassen for Tufte.

– Det var jevnt hele veien, et rotterace fra start til mål. Det gikk veldig bra på den andre 500-meteren, da gikk det litt fortere enn jeg hadde planer om. Det ble tungt på den tredje, men så greide jeg heldigvis å lade om, sa Tufte til NRK etter gårsdagems semifinale.

– Jeg greide å holde hodet kaldt, og hadde litt ekstra helt på slutten, la han til.

Sjette OL

Martin ble nummer to, mens Tufte slo Shcharbachenia med to tideler i kamp om den tredje finaleplassen.

Finalebilletten gir også plass i neste års sommerleker i Rio for Tufte. Vestfoldingen er dermed klar for sitt sjette OL. Han debuterte under lekene i Atlanta i 1996. 39-åringen har to gull og ett sølv fra sine tidligere starter.

Når startskuddet går i Brasil neste sommer har roveteranen fylt 40 år.

I søndagens VM-finale får han selskap av nevnte Mahe Drysdale, Damir Martin fra Kroatia, Mindaugas Griskonis fra Litauen, Ondrej Synek fra Tsjekkia og Angel Fournier Rodriguez fra Cuba.

Havari for Hoff og Borch

Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch i den norske dobbeltsculleren var på sin side sjanseløse på finaleplass i franske Aiguebelette i går formiddag.

De norske gutta kom greit ut fra start i sin semifinale og var brukbart framme ved passering 1000 meter. Derifra og inn ble det imidlertid blytungt for den norske duoen.

Hoff og Borch krysset målstreken som båt nummer fem og var ikke mindre enn 15 sekunder unna finaleplass. Kroatia vant heatet foran Australia og New Zealand.

De norske gutta har hatt en tung sesong. 6.- og 8.-plass er fasit i verdenscupen så langt, og i EM endte duoen på den sure fjerdeplassen.

Nå må de forberede seg på å ro B-finale i VM.

Mer fra Dagsavisen