Sport

Sikker på at Haaland vil dra videre

Erling Braut Haaland (19) jaktes allerede av enda større klubber en Borussia Dortmund. Sportsredaktør Dirk Krampe mener spisskometen bør ha is i magen.

Krampe, sportsredaktør i lokalavisen Ruhr Nachrichten i Dortmund, har fulgt Haaland tett siden jærbuen ankom den tyske Bundesliga-giganten fra østerrikske Salzburg i januar. Han – som de fleste andre – har latt seg imponere stort av måltyven.

– Han var fenomenal i månedene før korona-pausen. Både fansen og klubben elsker ham, sier Krampe til Dagsavisen.

Mandag skriver Eurosport at CIES Football Observatory nå rangerer Haaland som den 15. mest verdifulle spilleren i verden.

Til tross for at han ankom Dortmund for kun få måneder siden, er spekulasjonene allerede godt i gang rundt hva som blir Haalands neste klubb. Klubber som Real Madrid og Manchester United er allerede nevnt i internasjonale medier. Fotballekspert Jan Åge Fjørtoft har spådd til Sky Sports at nordmannen til slutt vil ende opp i Premier League. Sportsredaktør Krampe er ikke overrasket.

Les også: Haaland over milliardgrensen

– Han kommer definitivt til å forlate Dortmund en eller annen gang, hvis utviklingen hans fortsetter i samme spor, innrømmer Krampe.

– Jeg vet ikke når han vil være interessert i å ta neste steg. Men selv mener jeg at han bør bli i Dortmund i to sesonger til, avslutter sportsredaktøren.

Haaland og Dortmund er tabelltoer i tysk Bundesliga, sju poeng bak lederen Bayern München. 19-åringen står med ti seriemål på elleve kamper for Dortmund så langt.

Les også: Haaland til skadesjekk. Treneren under press

Mer fra Dagsavisen