Sport

Semb: – Molde blir en gullkandidat i mange år

Nils Johan Semb lar seg imponere av Molde, som har tatt seriegull i tre av de siste fire sesongene. Toppfotballsjefen tror blåtrøyene vil kjempe om gull i mange år framover.

Med fire eliteserierunder igjen å spille ble det lørdag klart at Molde er seriemester. Med 2-1-seier over Viking har ikke Odd sjanse på gullet. Natt til søndag festet Molde-spillerne fortjent, og nå høster de hyllest for bragden.

– Molde har vært det desidert beste laget. Både de og Odd viste allerede i vinter at de skilte seg ut. Jeg synes de har utviklet laget sitt veldig bra. De har gjort et godt arbeid, er defensivt godt organisert og har et tydelig offensivt spill, roser toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

– De har vunnet eliteserien tre ganger på fire år. En «dårlig» sesong i fjor endte også med cupgull. Det er klart at det kan sammenlignes med det Rosenborg gjorde tidligere, men under Nils Arne Eggen var RBK unike. Tre av fire er også sterkt, og jeg tror de vil være en sterk gullkandidat i årene som kommer, sier Semb.

– Skullerud viktig

Molde-trener Tor Ole Skullerud fikk gull i sitt første forsøk med blåtrøyene. Toppfotballsjefen mener at den 43-årige treneren fra Kongsvinger med tilnavnet «Toro» har hatt stor betydning for at seriegullet havnet i Romsdalen.

– Tor Ole har vært veldig viktig. Han har satt en god struktur i laget. Jeg kjenner igjen det arbeidet han gjør i Molde fra hans tid med landslag. Han og Molde har også vært flinke til å beholde roen. Det har vært få store overskrifter, de har vært flinke til å drive med det de skal, selv om gull har ligget i luften lenge, sier Semb.

Skullerud har ledet Norges U21-landslag. Han var også en periode assistenten til Per-Mathias Høgmo for A-landslaget. I år ble det seriegull med Molde og cupfinale mot Odd i november.

– Om Molde kan ta steget ut i Europa avhenger av spillermaterialet. Hvem går ut? Hvem kommer inn? Det har vært noe av problemet for norske lag tidligere. I og med at de har mye ungt, risikerer de å miste spillere, sier toppfotballsjefen til NTB.

Han trekker fram Martin Linnes, Vegard Forren og Mohamed Elyounoussi som salgsobjekter.

Ingen thrilleravslutning

Odd ga Molde kamp om gullet lenge. Med 2-2 mot Aalesund lørdag tillot de Molde å avgjøre duellen. Nå har telemarkingene fire poeng ned til Rosenborg på tredjeplass.

Det er sølvet og bronsen de fire siste serierundene skal handle om.

– Vi får ikke noen thrilleravslutning om seriegullet i år, slik det har vært tidligere. Vi har vært heldige sånn sett i Norge, at det har vært kamp helt inn. Det ble avgjort nå, men det har ligget i lufta at det kom til å ende slik lenge. Siden tidlig på sommeren har gullet hengt over Molde, sier Semb. (NTB)

Mer fra Dagsavisen