Sport

Scoring nesten fra midtbanen på frispark

(KFUM Oslo - HamKam 2-0) ."Kåffa" er iferd med å lage et fort oppe på Ekeberg. Etter å ha tapt hjemme for Start i andre serierunde, står de nå med fem strake hjemmeseirer på rappen. HamKam ble kjørt over i 1. omgang. Etter hvilen var det mer om å gjøre å spille seieren hjem.

Av Per Erik Moen

11. mai tapte Oslo-laget 2-4 borte mot Sogndal. Etter det har de fire seirer og en uavgjort i serien, i tillegg har de to cupseirer i samme periode.
– Dere er i siget, trener Jørgen Isnes..!
– Vi har stabilitet nå. Kampen mot HamKam var kanskje sesongbeste. Vi har bredere stall denne sesongen, vi kan rullere mer. Førsteomgangen var strålende. Men vi var heldige, vi fikk straffe mot, og hadde de scora, hadde alt kunnet sett annerledes ut. Men vi vinner meget fortjent, og seieren kunne vært større, sier KFUMs trener til Dagsavisen.

KFUM gikk rett i strupen på Ham/Kam i søndagens kamp. Gjestene var nesten ikke borti kula de første fem minuttene.

Reddet straffe

Så fikk gjestene et noe tvilsomt straffespark, som Knut Andre Skjærstein var fint nede og reddet.

– Av mange gode KFUM-spillere i det omsider fine været i Oslo, var kanskje keeperen den beste, Isnes?
– Han er en av flere gode. Mansour Gueye var god. Olav Øby var god. Robin Rasch. Moses Mawa. Mange å velge i. Viktigst er selvsagt at laget fungerer som det gjør.
– Men hva betyr det for dere at Skjærstein spiller som han gjør. Han virker trygg og sikker..?
– Han regjerer i feltarbeidet, noe som skaper trygghet for forsvarsspillerne. Han er offensiv i mye av det han foretar seg. Og han er strålende i posisjoneringen.

Praktscoringer

Etter hjemmelagets knallgode åpning, bommet altså gjestene på straffe, og etter 20 minutter knallet Moses Mawa inn en praktfull scoring. Skar inn fra siden og knallet ballen hardt opp i nettaket.
– En nydelig scoring. Vi har sett Moses gjøre dette tidligere, og er ikke overrasket, sier trener Isnes.
Fem minutter senere fikk hjemmelaget frispark rett inn på "Kammas" banehalvdel. Olav Øby så at keeper sto langt ute, og med følsomhet og tyngde feide hjemmelagets midtbanespiller ballen i pen bue over keeper og inn i nettmaskene.
– Han viser godt overblikk og han har en herlig høyrefot, kommenterer Jørgen Isnes.

Kisa før ferien

Etter hvilen var det mer snakk om å spille de tre poengene hjem. Noe KFUM gjorde med bravur.
Kommende helg spilles siste serierunde før sommerferien. KFUM skal til Jessheim og et vrient oppgjør mot Ull/Kisa.
– Det er en av sesongens tøffeste kamper. De har feid mange av banen hjemme på Jessheim. Vi møtte dem i treningskamp i vinter, og den vant vi. Vi er selvsagt ute etter reprise, sier KFUMs trener.
– Dere ligger på 3. plass. Overrasket selv, Isnes?
– Jeg ser ikke på tabellen. Men at vi var kapable til å vinne matcher på dette nivået, det visste jeg. Jeg er imponert over prestasjonene våre, og da tenker jeg ikke først og frest på det resultatmessige, men på stabiliteten, avslutter den suksessrike treneren i KFUM.

PS. Allerede onsdag er KFUM i gang igjen på hjemmebane. Da er det Tromsdalen som kommer til 4. runde i cupen. KFUM kan sette ny klubbrekord og nå en kvartfinale for første gang i klubbens historie.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – HamKam 2-0 (2-0)

KFUM arena, Ekeberg: 1103 tilskuere.

Mål: 1-0 Moses Mawa (20), 2-0 Olav Øby (25).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Norge.

Gult kort: Olav Øby, Mansour Gueye, KFUM Oslo, Odmar Færø, HamKam.

1. divisjon menn søndag, 12. runde, øvrige resultater:

Nest-Sotra – Jerv 4-1, Raufoss – Aalesund 2-1, Sandnes Ulf – Tromsdalen 3-2, Sogndal – Skeid 4-2, Strømmen – Kongsvinger 2-0.

Spilt lørdag: Sandefjord – Ull/Kisa 3-2, Start – Notodden 0-3.

Mer fra Dagsavisen