Salvesen: – Dumt og lavmål fra Vålerenga-fansen

Sarpsborg-spissen Lars-Jørgen Salvesen hevder at han ble homohetset under 1-1-kampen mot Vålerenga søndag.

Det melder Aftenposten og TV 2.

Salvesen, som scoret Sarpsborgs mål mot VIF, skrev følgende på Twitter søndag kveld:

«Dagens Eliteserie runde skal støtte Pride og alle spillerne holder opp kort med «Fotball er for alle, uansett hvem man er glad i. Også idag: Klanen med ulike tilrop til undertegnende under kamp. Blant annet: «Jævla homse» «Langt hår og rosa sko, HOMO».

 

– Noen ting, som dette med Pride og ulike hudfarger, er noe man skal holde seg for god for. Det gjelder i fotball og uansett hvor ellers i livet. Det er dumt og lavmål å rope det de roper, sier spissen til TV 2.

– Klanen og Vålerenga er en av klubbene som jobber mest med å bekjempe fordommer og diskriminering. Det er ikke utbredt, og det er beklagelig om det har skjedd, sier supporterkoordinatoren i Vålerenga, Matijas Löeb, til TV 2.

Les om søndagens kamp her: Trenden VIF må snu (DA+)

Han er tydelig på at slike tilrop vil bli slått knallhardt ned på.

– Vi har et sanksjonsreglement som er kjempetydelig. Diskriminering eller rasisme tolereres selvsagt ikke. Det er en enkel sak, sier han til kanalen.

Klanen svarer følgende på Salvesens utspill:

– Det vil alltid være én eller annen idiot (på tribunen). Salvesen hadde en avskyelig fremtoning på banen i dag og at han fikk mye dritt tviler jeg ikke på. Men de kommentarene er ikke innafor, sier Klanens talsperson Erling Rostvåg til Aftenposten.