Casper Ruud bruker hviledagen godt foran 2. runde i Melbourne. Kampen hans spilles onsdag morgen, norsk tid.

Ruud: - Pengene kommer på 3. plass

Det har vært noen innbringende dager for Casper Ruud i Australian Open, men for 19-åringen får det akkurat plass på pallen over hva han setter mest pris på.

Av Lars Eide

MELBOURNE: Fjorten timer etter sin største seier i karrieren er Casper Ruud igjen på plass i Melbourne Park. Timene har blitt brukt til massasje, mat og restituering. NTB møter ham utenfor et avslapningsrom for spillerne og spør om han har summet seg etter seieren over franske Quentin Halys.

– Jeg er fortsatt glad. Jeg har fått sove litt på det og prøvd å nullstille meg. Jeg har fått bra behandlinger, og kroppen har kommet i gang igjen. Det er det denne dagen er for: Roe ned og komme ned på jorda mentalt og fysisk, sier han til NTB.

Det var spesielt et par baller Ruud tenkte ekstra godt på før han la seg på mandag etter den fire timer og 16 minutter lange kampen. Han fikk det tøft i det fjerde settet, men klarte å snu det til sin favør.

– Det var noen bra baller på slutten. Den i det fjerde settet på slutten da jeg brøt ham, og da jeg brøt i det avgjørende settet. Og selvfølgelig da han slo returen i nettet – det var digg å tenke på før jeg la meg, sier Ruud.

– Hyggelig bonus

Pengene er ofte i fokus i tennis, og summene spillerne får for hver kamp de vinner, er godt kjent. Seieren mot Halys ga Ruud 90.000 australske dollar – omkring 565.000 kroner. Det klarer Oslo-gutten fint å luke vekk når det er kamp.

– Jeg vet det er mer penger i en Grand Slam enn i en vanlig turnering. Når man spiller, tenker man ikke på det. Det er en hyggelig bonus oppi alt, sier Ruud, som rangerer betydningen:

– Heder og ære kommer først. Hvor mye man vil selv og den indre viljen. Så kommer rankingpoengene man får, og så kommer pengene på 3.-plass.

Større oppmerksomhet

Prestasjonene hans blir naturligvis også lagt merke til på sosiale medier. Instagram-kontoen har vokst med nær 1000 nye følgere de siste to dagene. Twitter-kontoen har også fått påfyll av tilhengere.

– Det har vært litt mer oppmerksomhet enn vanlig. Jeg har ikke fått sjekket alt av Instagram, Twitter og så videre – jeg har bare fått med meg at det har vært mye. Det er hyggelig at folk synes det er kult og gratulerer meg. Jeg har ikke noe mot det, men jeg må koble av også, erkjenner Ruud.

– Det er jo gøy for en ung kar, men jeg blir ikke noe bedre menneske om jeg har 5000 eller 50.000 følgere på Instagram. Det er jo gøy, men det er ikke livsviktig. Det er bare en morsom ting.

Kamp onsdag morgen

Viktigere er onsdagens kamp mot argentinske Diego Schwartzman (26 i verden). De to møtes i kamp nummer fire der første kamp spilles klokken 01.00 norsk tid. To kvinnekamper og en herrekamp skal først ut. Det betyr at det går mot nok en seervennlig kamp for norske tilhengere onsdag morgen.

Tenniskometen skal gjennom en kort treningsøkt i Melbourne Park tirsdag før argentineren venter i Ruuds hittil største kamp i karrieren. (NTB)