Robin Rasch med hattrick i viktig Kåffa-seier

(KFUM Oslo – Øygarden 6-0) Robin Rasch åpnet kampen med en drømmescoring, og fullførte hattricket på straffe like før slutt. Til slutt endte det med 6-0, og dermed lever opprykksdrømmen til neste helgs nøkkelkamp mot Raufoss.

På grunn av Vålerengas utsatte kamp mot Rosenborg, som ble flyttet til senere i kveld, ble det en siste hjemmekamp for KFUM i årets Obos-liga. Den var mot Øygarden, som kjemper desperat for å unngå nedrykk, og det var bortelaget som kom best i gang med kampen. Kun en dårlig pasning inn mot en helt umarkert Peter Nergaard etter to-tre minutters spill hindret en gigantisk mulighet for gjestene.

Kåffa jakter på sin side playoff for opprykk, og kunne med seier selv holde trykket oppe på Sandnes Ulf og Ranheim rundt dem på tabellen, men samtidig hjelpe byrival Grorud som er på plassen foran Øygarden på tabellen. Etter tolv minutters spill får Kåffa sin første store sjanse for kampen, og den suste rett i nettmaskene.

Kremmerhus fra Rasch sørget for drømmestart

Doudou Gaye marker sin 100. kamp i KFUM-drakta, da han spiller ballen inn til Robin Rasch etter et innkast. Midtbaneeleganten drar seg et par meter innover mot Øygarden-målet, og skrur ballen i en nydelig bue rundt gjestenes keeper Marius Berntsen. Øygarden-keeperen får et par fingertupper på den, men får bare skjøvet ballen lenger opp mot krysset.

Der Robin Rasch åpnet scoringsballet etter tolv minutter, gikk det så tolv minutter til før Remi Andre Svindland doblet ledelsen med en tro kopi av åpningsmålet. Igjen var det jubilant Dodou Gaye som slo ballen inn til Svindland, som trakk seg et par meter inn i banen og skjøt. Skuddet var kanskje en meter til siden for Raschs forsøk, men til gjengjeld fikk Svindland til en bedre bue på skuddet som keeper Berntsen ikke fikk fingertuppene på. Dermed 2-0.

En horribel feilpasning fra KFUM gjorde til at Øygarden fikk sin største sjanse i omgangen med sju-åtte minutter igjen å spille. Kristoffer Stavas skudd kom fra omtrent på høyde med KFUMs innbytterbenk, og skuddet tok Kåffa-keeper Knut Andre Skjærstein litt på senga, før det duppet ned i tverrliggeren og gikk ut. Ved siden av Stavas forsøk var det fint lite Øygarden hadde å komme med, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 2-0.

Ny drømmescoring fra Rasch punkterte kampen

Øygarden hadde det første forsøket også etter pausen, men i motsetning til Kåffas midtbanespillere gikk Øygardens skudd langt over. Sju minutter etter hvilen spilte Robin Rasch Dodou Gaye strålende igjennom, men Gayes pasning 45 grader ut var litt for unøyaktig til at backen fikk notert seg for sin tredje målgivende i kampen.

Øygarden hadde mye ball det første kvarteret av den andre omgangen, men etter timen spilt ble gjestene brutt ti minutter inne på egen banehalvdel. Alagie Sanyang gjenvant ballen, og spilte den inn til Bilal Njie som tok den med seg inn i Øygardens 16-meter. Han og prøvde seg på å curle ballen rundt keeper, men denne gang fikk Berntsen slått ballen ut til corner.  Den endte etter hvert med at Kåffa fikk slått ballen inn igjen i feltet, og fra fem meter headet Mansour Gueye rett på keeper Berntsen fra kloss hold.

Øygardens sisteskanse fikk opp en hånd og gjorde en fin redning, før Stian Sortevik sendte returen utenfor.Med litt i underkant av 20 minutter igjen på klokka bestemte Robin Rasch seg for å punktere kampen med dagens prestasjon. Midtbanespilleren plukket opp ballen etter en retur på 30 meters hold, trikser den opp til seg selv på låret og banker ballen i krysset på volley. Fantastisk scoring fra Rasch.

Robin Rasch fullførte hattricket

Midtbanekollega Stian Sortevik ville ikke være noe dårligere, og økte ledelsen til 4-0 like etterpå. Igjen var det Dodou Gaye som la den målgivende pasningen til Sortevik, som fikk ballen noen meter inne i Øygardens 16-meter. Sortevik så ut til å ha all verdens tid, og bare trillet ballen bort i det lengste hjørnet. Øygarden-keeperen var dekket av sin egen forsvarsspiller, som Sortevik brukte som skjerm. Smart scoring av Sortevik.

Kåffa gjorde så et trippelbytte, mens Øygarden resignerte mer og mer. Det gjorde at KFUM fikk flere sjanser til å øke ledelsen på slutten, og med tre minutter igjen å spille kom dagens femte mål. Stian Sortevik prøvde seg på et gjennomspill, som Maduka Udeh hindret. Dommeren mente han gjorde det med hånden, og dømte straffespark. Robin Rasch steppet opp og fikk sitt velfortjente hattrick.

Et par minutter på overtid driblet Juba Moula seg ned til dødlinjen, før han la ballen på tvers. Der kunne Lasse Sigurdsen skli inn kampens sjette mål. Med dagens seier er KFUM Oslo ett poeng bak Sandnes Ulf på den siste playoffplassen.

OBOS-ligaen, runde 29:

KFUM Oslo – Øygarden 6-0 (2-0)

KFUM Arena, 100 tilskuere

Mål: 1-0 Robin Rasch (12.), 2-0 Remi Svindland (23.), 3-0 Robin Rasch (71.), 4-0 Stian Sortevik (76.), 5-0 Robin Rasch (88.), 6-0 Lasse Sigurdsen (90.)

KFUM (4-3-3): Knut Andre Skjærstein – Dodou Gaye, Mansour Gueye (Jacob Stubberub fra 76.), Emmanuel Troudart, Christopher Lindquist – Robin Rasch, Stian Sortevik, Remi Svindland (Håkon Hoseth fra 69.) – Bilal Njie (Juba Moula fra 76.), Alagie Sanyang (Lasse Sigurdsen fra 76.) , Håkon Kristian Stavrum (Moa Manin fra 85.).

Gule kort:Erlend Larsen, Øygarden.

Dommer: Eivind Bodding (Haga)