Sport

KFUM og Grorud lar seg ikke irritere av utsettelsene

Plutselige kamputsettelser har nærmest blitt normalen i 1. divisjon. KFUM-trener Jørgen Isnes og Grorud-trener Eirik Kjønø bruker imidlertid kreftene på det de kan gjøre noe med. De to melder om tilpasningsdyktige spillere i begge leirer.

Koronasituasjonen gjør at toppfotballen stadig rammes av utsatte kamper. Grorud og KFUM er intet unntak. Ingen av de to får kamper å se fram til kommende helg – i stedet må de to Oslo-klubbene vende blikket mot neste uke. Da venter Lillestrøm (b, 2.12) for KFUM og Jerv (b, 3.12) for Grorud. Grorud kjemper for å unngå kvalik og nedrykk, mens KFUM sikter mot opprykkskvalik.

– Det går veldig bra hos oss. Jeg ser ikke på situasjonen som noe kaos heller. Vi må heller ta inn over oss at dette er en spesiell tid, og samtidig erkjenne at vi er ganske så heldige som får lov til å spille fotball. Vi får holde på med det som er jobben og hobbyen vår. Det er det ikke alle som får muligheten til. Vi forholder oss til at det blir en del fram og tilbake. Men i disse tider tenker jeg at jo lenger sesongen varer, jo bedre. Fotballen er et lyspunkt, sier «Kåffa»-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– Det går bra her. Vi er glade og takknemlige for at vi får lov til å spille fotball og trene. Jeg unner ingen karantene. Vi har det fint, vi, supplerer Grorud-trener Eirik Kjønø.

Les også: Delte reaksjoner på NFF-plan: – Grorud vil bytte kamptidspunkt (+)

Kjapp omstilling

Begge er forberedt på at ting endrer seg veldig kjapt.

– Jeg flirer litt av det. Jeg sto ute på Intility Arena onsdag, og så tikket det inn en melding akkurat i det jeg skulle kjøre i gang en øvelse rettet mot kampinngangen mot Øygarden. Så fikk jeg beskjed i meldingen om at den kampen ikke kom først likevel, sier en humrende Isnes.

– Da handler det om plan B. Akkurat for min del går det veldig greit. Vi er forberedt på begge deler. Spillerne er kjappe til å omstille seg, legger han til.

Kjønø peker på det han mener er viktigst i en situasjon der kampene sjongleres:

– Det handler mest om å få trent relevant nok, og hardt nok. Vi kommer til å kjøre en internkamp fredag. For vår del har vi noen spillere som nå er på vei tilbake fra skade, så nå får vi sjansen til å se hvordan de presterer, vi ønsker jo å få dem i form. Vi har mange å ta av, og vi har i tillegg en jevn stall. I så måte er det mulig å spille seg inn på laget hvis man presterer på trening og i internkamp. Det skal bli gøy å se.

– Hvordan påvirkes man av uventede kampendringer?

– Vi gjør om litt på økta og øktas innhold når det kommer en sånn kontrabeskjed. Og jo bedre vi er forberedt i trenerteamet, jo mindre legger spillerne merke til det. Jeg er ikke der at jeg lager dette til et kjempestort problem, svarer KFUM-trener Isnes og fortsetter:

Les også: Siste runde i Obos-ligaen flyttes åtte dager – dette er den nye spilleplanen til Grorud og KFUM

Ingen Kåffa-smitte

– Spillerne håndterer situasjonen på en utmerket måte. Det er egentlig rart og litt uvirkelig at vi ikke har hatt smitte hos oss så langt. Og vi har hatt veldig mange inne til testing, men alle har testet negativt. Så er det jo slik at ting kan endre seg raskt. Det vet man aldri.

– Men kan plutselige kampendringer medføre uheldige konsekvenser, i form av for eksempel skader eller lignende? Blir det forstyrrende?

– Jeg skal være litt forsiktig med å gå konkret inn på det. Da vi ikke fikk kampen mot LSK den søndagen nylig, spilte vi i stedet internkamp på to ganger 40 minutter. Vi kommer ikke opp på samme antall løpsmeter og sprinter som vi ville gjort i en vanlig seriekamp, men hele stallen får en gjennomkjøring, noe du vanligvis ikke får i løpet av en treningsuke, svarer Isnes.

– Vi er heldige sånn sett, selv om det blir avstand mellom matchene. Hos oss har vi en stor tropp, og vi har folk tilbake fra skade. Det gjør at vi kan spille elleve mot elleve på trening, tilføyer han.

Les også: Stadige koronaavbrekk utsetter OBOS-ligaen – dette er planene for innspurten (+)

To avgjørende matcher

Nå lader han og laget opp til storkamp mot opprykksjagende Lillestrøm.

– Jeg sa vel før sesongen at dette er den kuleste matchen vi får spilt i år. Vi gleder oss virkelig til det. Det blir en tøff match, og en litt annerledes match. Den går på gress, og det er såpass langt uti året - 1. desember. Men vi er samtidig godt vant til kamper i desember. Vi har tro på å dra dit og få med noe derfra, fastslår Isnes, og sier følgende om kvalikhåpet:

– Jeg har en veldig god magefølelse, og den pleier å stemme. Jeg har troen på at vi skal klare det. På de tre siste trenger vi nok seks-syv poeng.

For Kjønø og Grorud kan Jerv-kampen bli avgjørende.

– En veldig viktig kamp for begge lag. Jerv kan rykke både opp og ned, og vi trenger virkelig poeng for å overleve. Tar vi poeng mot Jerv, så er jo Kongsvinger så å si nede. I hvert fall nesten. Vinner vi mot Jerv, kan vi ikke rykke direkte ned. Skal mye til. Samtidig er det litt det samme for Jerv. Taper de, er de for alvor i nedrykksstriden. Vinner de, kan de nesten kjempe om playoff, sier Grorud-treneren.

PS! Sjekk tabellen i Obos-ligaen her.

Mer fra Dagsavisen