Sport

Pellerud frykter skader

Even Pellerud er litt redd for at hans spillere skal pådra seg skader i VM-kampen mot Elfenbenskysten mandag. Afrikanerne spiller fysisk tøff fotball.

Av Sjur Natvig

MONCTON:  – Jeg er litt bekymret for fysikken til Elfenbenskysten. Det går litt vilt for seg noen ganger. Jeg håper vi slipper etterslenger, sier han til NTB.

Elfenbenskysten pådro seg seks gule kort i åpningskampen mot Tyskland, som ble tapt 0-10, og etterpå uttrykte Tysklands landslagssjef Silvia Neid at det var flaks at bare en spiller ble (Melanie Leupolz) ble skadd.

– Blåmerker har alle sammen, sa Neid, som ville sett flere kort og av annen farge.

De norske spillerne kommer ikke til å gå på banen med frykt for hardt spill.

– Vi så at Thailand overlevde, og da bør vi takle det vi og, selv om de er tøffe. Selvfølgelig kunne vi vært litt redd for dem, men vi kan ikke gå på banen og tenke på det. Da blir man garantert skadet, sier Solveig Gulbrandsen.

Trøkke til

– Vi kan ikke tenke på det, for da kommer vi til å trekke oss i duellene. Vi må bare trøkke til og håpe at dommeren ser de stykke taklingene og dømmer for dem, sier Kristine Minde, som trolig blir brukt som venstreback mandag.

– Jeg har spilt det før på landslaget. Det har litt blandede opplevelser. Noen ganger har det gått bra, andre ikke like bra, men om jeg får litt trening før kamp så skal det gå fint, sier hun.

Pellerud er glad for at spillerne ikke vil ha frykt for motstanderne i bakhodet mandag.

– Det er viktig å spille med stort trøkk og tempo slik at vi får øvd på våre ting, sier han.

Etter åpningskampen mot Tyskland var han spent på hvordan Elfenbenskysten ville gjøre det mot Thailand, som er en motstander av et annet format.

– Det var akkurat som jeg forventet. Thailand hadde bedre struktur, Elfenbenskysten bedre enkeltspillere. Kampen forløp akkurat som jeg regnet med, sa han om Thailands 3-2-seier i Ottawa torsdag.

Desperat

Han er forberedt på en motstander som er tent og veldig revansjsugen etter å ha misbrukt store sjanser til å få et bedre resultat sist.

– De er desperate etter litt suksess, sier han.

Ingen av de seks som fikk gult kort mot Tyskland fikk ett til mot Thailand, og dermed kan Elfenbenskysten stille med sine beste spillere mot Norge.

– De har noen kvaliteter, særlig fart og fysikk som er ganske flott. Også teknikk, for så vidt, sier Pellerud, som altså er mest bekymret over teknikken.

– En ting vi kan gjøre er å være litt nøye med å spille ballen mellom oss og kanskje ikke gå for mye med den alene, sier Solveig Gulbrandsen, og det er ord landslagssjefen alltid liker å høre.

Vil rokere

Even Pellerud vil gi mer spilletid til flere av spillerne som har vist form under VM-samlingen. Han både endrer og rokerer i laget før kampen mot Elfenbenskysten.

Både Elise Thorsnes og Emilie Haavi ligger an til å få sin første kamp fra start under mesterskapet, mens Lisa-Marie Karlseng Utland ser ut til å få sin mesterskapsdebut som høyre kant.

– Det kan se slik ut. Målet mitt i VM har vært et innhopp, men jeg har ikke noe imot å starte om jeg får det, sier Utland til NTB. Hun har tidligere spilt bare 11 minutter på landslaget.

Ut fra formasjonstreningen på Rocky Stone-anlegget lørdag spiller Kristine Minde venstreback, mens Lene Mykjåland fortsetter i ankerrollen på midtbanen der hun var god sist. Med Solveig Gulbrandsen tilbake tyder det på fire nye navn i laget fra start.

Isabell Herlovsen og Maren Mjelde, som spilte hovedroller mot Tyskland, ser ut til å få hvile, i likhet med Ingrid Moe Wold og Gry Tofte Ims.

Formspillere

– Belastningen er jeg ikke så redd for, for det er en hel uke til neste kamp, men det er spillere jeg er spent på. Derfor kommer jeg til å endre på laget. Det blir ikke det samme som sist, det er helt sikkert, sa Pellerud til NTB før treningen.

– Det er mange som er i god form, og som jeg har lyst til å se. Særlig gjelder det de som har vist form over tid, og som kan ta enda et steg gjennom å spille.

Han er ikke redd for at det blir for mange endringer fra kamp til kamp.

– Det med relasjoner er kanskje litt overdrevet som et poeng i dagens fotball. Vi ser at det rulleres overalt, i alt fra store til små klubber. Man kan kanskje si at vi har endret i litt for stor grad, men tidligere har vi vært tvunget til det.

Fortsatt ute

Nå er det ikke mange skadeproblemer i troppen, og med nesten en uke til neste kamp veier heller ikke tanker om å styre belastningen veldig tungt. Unntaket på begge områder er lagkaptein Trine Rønning.

Hennes lårproblemer gjør at hun ikke spiller mandag heller, og det ser ut som stopperparet fra forrige kamp, Marita Skammelsrud Lund og Maria Thorisdottir, får ny tillit.

Mulig norsk lag (4-3-3): Ingrid Hjelmseth – Elise Thorsnes, Marita Skammelsrud Lund, Maria Thorisdottir, Kristine Minde – Solveig Gulbrandsen, Lene Mykjåland, Ingrid Schjelderup – Lisa-Marie Karlseng Utland, Ada Hegerberg, Emilie Haavi. (©NTB) (©NTB)

Mer fra Dagsavisen