Sport

Ordkrigen i gang mellom rivalene

– Vi er best trent og tar Vålerenga på kondisen, sier Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen.

– Tull, repliserer VIF-trener Espen Knutsen. Og dermed er ordkrigen i gang foran kveldens andre semifinaleoppgjør.

Sikkert vårtegn

Det er et sikkert vårtegn at Stavanger Oilers og Vålerenga havner i sportslige og verbale fighter. Så også i år.

Men helt klart er det at det var en påfallende utvikling i søndagens første semifinalekamp. I første periode var Stavanger totalt bakpå, og måtte ty til masse ufinheter med påfølgende utvisninger for å holde VIF unna. Bare kombinasjonen udyktighet og uflaks hindret solid VIF-ledelse etter åpningsperioden.

Så snudde kampbildet totalt i de to siste periodene, Stavanger Oilers overtok alt.

– Vi vektlegger treningene om sommeren mer enn våre konkurrenter. Og dette kan ingen påstå har med ressurser å gjøre. Det har med prioriteringer å gjøre. Man kan ikke kjøpe seg til suksess, det kreves hardt arbeid gjennom hele året, sa Oilers’ trener til Dagsavisen etter kampslutt søndag. Et solid stikk til erkerival Vålerenga.

Les også: Nå har Oilers to hjemmekamper

– Tullprat

I går trente VIF på Jordal Amfi. Der hadde Espen «Shampo» Knutsen klare synspunkter om kollega Thoresens meninger:

– Petter Thoresen aner ingen ting om hvordan vi trener. Han er ikke her i Oslo når vi har sommertrening. Jeg er heller ikke i Stavanger, så dette vet vi ikke mye om, sier han.

– Har dere forbedringspotensial i barmarkstreningen?

– Vi, som alle, har alltid forbedringspotensial. Men dette handler mer om at vi i første periode ikke klarte å omsette drøssevis med sjanser i scoringer. Og da det sto 0-0 til første pause, var det mer en mental svekkelse av VIF enn en fysisk. Spillerne ble frustrerte over manglende nettkjenning, og begynte å kjøre en og en. Vi datt litt sammen psykisk, sier Espen Knutsen.

Sist sommer arrangerte Norges Ishockeyforbund tester på Toppidrettssenteret, også kalt kåringen av «IronMan». Samtlige 10 toppserielag og spillere ble testet. Stavanger vant som lag. VIF ble nummer fire. Beste spiller ble Stavangers Petter Røste Fossen. Ingen av VIF-spillere som var med mot Stavanger sist søndag kom blant topp-10.

– Trener året rundt

– Vi har tre uker ferie hver sommer. Utover det trener vi året rundt. Slik er dagens ishockey, sier «Shampo».

Vålerengas poengkonge i seriespillet, den canadiskfødte italieneren Brian Inachack, sier dette til Dagsavisen:

– Treningsmetodene er så universielle i dag, at det ikke er store forskjellene mellom klubbene, verken nasjonalt eller internasjonalt.

Mer fra Dagsavisen