Oppvisning av Bayern München

(Bayern München - Porto 6-1, sammenlagt 7-4). Bayern trodde semifinaleplassen var i fare. Så leverte de en omgang for historiebøkene der de scoret fem mål.

Av Odd-Sølve Grannes

Bayern München reiste seg mot Porto etter tapet i den første kampen i mesterligaens kvartfinale. Tirsdag knuste den tyske serielederen portugiserne 6-1 i annet oppgjør.

Det ga plass i semifinalen. Porto overrasket alle da de sjokkert Bayern München med å vinne 3-1 hjemme i Porto for en uke siden. Resultatet har fått mediene til å spekulere i Bayern-sjef Pep Guardiolas fremtid i klubben, men tirsdag svarte han virkelig kritikerne.

Det tyske storlaget peiset på fra start av. Etter 14 minutter kom Bernat seg til innlegg på venstresiden. Spanjolen fant landsmann Thiago, som kom på et fint løp inn i boksen, og stanget inn 1-0.

De neste 36 minuttene skulle vise seg å bli et mareritt for serietoeren i Portugal. Målene rant inn bak keeper Fabiano.

Lekestue

Etter halvspilt første omgang vant Holger Badstuber en duell etter corner. Tyskeren headet ballen til Jérôme Boateng, som stanget inn 2-0. Bare fem minutter senere kombinerte tyskerne seg nydelig gjennom Portos vaklende forsvar. Phillip Lahm slo inn på volley til Thomas Müller. Tyskeren brukte et touch på å gi en nydelig pasning til Robert Lewandowski. Polakken headet kontant og enkelt inn 3-0.

Med ti minutter igjen av omgangen, fikk Müller gå upresset mot Porto-målet. Spissen fyrte av, traff en Porto-spiller og målvakten måtte hjelpeløst se ballen gå i nettet. Fem minutter senere scoret Lewandowski vertenes siste for kvelden. Angriperen fikk en nydelig 45 graders pasning av Müller, og kunne enkelt sette ballen i mål.

Klare for semifinale

Guardiolas mannskap roet ned tempoet i annen omgang, og med et kvarter igjen å spille, skapte Jackson Martínez litt spenning. Héctor Herrera kom til innlegg, og spissen styrte ballen inn.

Nettkjenningen holdt ikke til avansement, og spenningen forsvant da Ivan Marcano pådro seg sitt annet gule kort og måtte gå i dusjen med tre minutter igjen på kampuret. På det påfølgende frisparket banket Xabi Alonso i mål og fastsatte sluttresultatet til 6-1. Etter kortet og målet, kokte det over for Porto-trener Vitor Pereira, som ble sendt på tribunen.

Bayern München vant 7-4 sammenlagt. Porto røk ut av mesterligaen etter sitt første tap i denne sesongens turnering. (NTB)

Mesterligaen fotball menn tirsdag, kvartfinaler 2. kamp:

Bayern München (Tyskland) – Porto (Portugal) 6-1 (5-0), sammenlagt 7-4.

Mål: 1-0 Thiago (14), 2-0 Jérôme Boateng (22), 3-0 Robert Lewandowski (27), 4-0 Thomas Müller (35), 5-0 Lewandowski (40), 5-1 Jackson Martínez (73), 6-1 Xabi Alonso (88). 77.000 tilskuere

Rødt kort (to gule): Marcano (87), Porto.

Barcelona (Spania) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 2-0 (2-0), sammenlagt 5-1

Mål: 1-0 Neymar (14), 2-0 Neymar (34). 87.000 tilskuere.