Norge samles uten Ada

Norge skal til VM i fotball uten verdens beste. Ada Hegerberg utelukker et comeback med det første.

Norge samles til VM-oppkjøring i dag før VM i Frankrike i sommer. Norge spiller første kamp mot Nigeria 8. juni. Men til Frankrike sender Norge et landslag uten verdens største og viktigste fotballspiller Ada Hegerberg.

Les også: Rørt Hegerberg: – Helt magisk følelse

Briljerte

Ada Hegerberg briljerte med hat trick i mesterligafinalen lørdag, men utelukker en retur til landslaget. Dermed blir det et VM i Frankrike uten Hegerberg.

Til tross for konflikten om landslagsspill fikk Hegerberg gratulasjoner fra Norges Fotballforbund etter sin maktdemonstrasjon i finalen i verdens gjeveste klubbturnering.

– Ada Hegerberg vinner sin fjerde mesterligatittel på rad og putter tre mål før pause. Det er makeløst, og Ada bekrefter sin posisjon som verdensklassespiller, sier elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund til fotball.no.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Nei

Om Hegerbergs nei til Norge er elitedirektør Klaveness klar på at hun gjerne hadde sett det annerledes, skriver NTB.

– Mye er sagt om at hun per i dag ikke spiller for Norge. Vi skulle ønske det var annerledes, men jeg er likevel stolt av at Ada er fra Norge og at hun ved sine prestasjoner setter norsk fotball på kartet internasjonalt. De aller hjerteligste gratulasjoner til Ada, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness til fotball.no.

Alle ville ha en bit av Hegerberg, som ble kampens store spiller med tre scoringer på et drøyt kvarter for Lyon i mesterligafinalen mot Barcelona lørdag kveld.

Les også: Én klubb dominerer Sjögrens VM-uttak

Verdens beste

Kampen avsluttet sesongen for Hegerbergs Lyon. Mens flere lagvenninner skal i aksjon i sommerens VM, er 23-åringen som er kåret til verdens beste fotballspiller ikke med i Norges tropp.

Hegerberg avsluttet landslagskarrieren etter et svakt EM i 2017 og har så langt ikke sett seg tilbake. Men hun medgir at hun savner å representere Norge.

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt. Eller forbundet deres, uttalte Hegerberg på spørsmål fra VG i pressesonen etter mesterligafinalen, uten å ville gi ytterligere kommentar om temaet.

Les også: Fotballandskamp med hemmelig resultat

Rekord

Hegerberg er oppe i 44 mesterligamål til sammen. Det er bare sju bak rekorden til 33-årige Anja Mittag, som er i ferd med å legge opp. 23-årige Hegerberg har mange år på seg i jakten på den rekorden, skriver NTB.

– Å prestere år etter år har alltid vært drømmen min, og jeg har gjort det gang på gang. Det handler om å jobbe hardt, og det er mye mentalt. Jeg har gjort det jeg skal gjøre, og jeg skal fortsette med det, men først skal jeg nyte dette, sa Hegerberg til TV3.