Norge med bronse da Sverige seiret i kvinnenes lagsprint

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg klarte ikke å forsvare Norges gull på lagsprinten. Norge måtte ta til takke med bronse. Sverige tok gull.

Norge jaget sitt tredje strake gull i lagsprint på kvinnesiden i VM, men Stina Nilsson og Maja Dahlqvist satte en stopper for det. Duoen sørget for Sveriges første gullmedalje i øvelsen siden 2011. Da ble Ida Ingemarsdotter og Charlotte Kalla verdensmestere.

Falla ble slått av Dahlqvist i spurten i semifinalen, og bedriften gjentok seg i finalen. Sverige vant med 0,60 sekund foran Norge på tredjeplass. Slovenia tok en sterk sølvmedalje.

Norge var først inne på stadionen, men Sverige kom i en forrykende fart. Falla klarte heller ikke å holde Anamarija Lampic bak seg, og hun sikret et småsjokkerende sølv for Slovenia, som ledes av Ola Vigen Hattestad.

Bronsemedaljen er Norges tredje så langt i Seefeld-VM. Norge står også med fire gull og to sølv og leder medaljeoversikten.

Falla står nå med fire VM-bronsemedaljer. Den første kom på lagsprinten i Oslo i 2011. Hun har også seks gullmedaljer i VM-karrieren. Den forrige kom på sprinten i Seefeld.

Søndagens bronse var Østbergs første i VM. Hun tok sølv på lørdagens 15 kilometer skiathlon i Seefeld og gikk til topps i lagsprinten sammen med Falla i Falun i 2015.

Forrige gang Norge ikke vant kvinnenes VM-lagsprint, var i Val di Fiemme i 2013. Da seiret USA, mens Falla og Østberg måtte ta til takke med fjerdeplassen.