Nær bunnpunktet for KFUM

(Stjørdals Blink - KFUM Oslo 4-1). Hva skjer, KFUM? Etter tre baklengs før pause var det tidlig god natt mot fjorårets 2. divisjonslag i Stjørdal.

Nyopprykkede Stjørdals Blink har overtatt den rollen KFUM hadde i fjor, da poengene rant inn i OBOS-ligaen og endte med kvalifiseringsspill for opprykk.

– Det var klasseforskjell på lagene. Vi gjør feil i forsvar og vi skaper for lite offensivt, sier trener Jørgen Isnes til Eurosport.

Nå handler det om å unngå nedrykk for et KFUM-lag som møtte veggen på M.U.S. Arena. Det har vært mye fokus på manglende offensiv kraft de siste kampene fordi KFUM som regel har hatt ballen mest.

Passivt forsvarsspill

Denne kvelden var det forsvaret som var usedvanlig passivt. Tre spillemål før pause kunne alle vært avverget med et mer aggressivt forsvarsspill.

Allerede etter fire minutter fikk Mats Lillebo stå umarkert på borte stolpe da innlegget fra høyre kom. Rask avslutning rett i nettet.

Etter en drøy halvtime kom kampens vakreste angrep. Hjemmelaget brukte både bredden og dybden og spilte rett og slett KFUM ut gjennom vakkert angrepsspill der til slutt Sander Erik Kartum avsluttet ved å sette ballen i mål.

Stjørdals/Blink fortsatte festen og ustoppelige Ole Kristian Rødahl skapte igjen problemer. Tre minutter før pause regisserte han den tredje scoringen som Mats Lillebo satte i mål.

Ikke rart laget gikk til pause under trampeklapp fra hjemmepublikum.

Byttene hjalp lite

KFUM hadde sine forsøk, særlig var Christopher Lindquist aktiv, men en halvskadet David Tavakoli på topp kom ikke til avslutninger. Han måtte byttes ut etter 35 minutter da han ble erstattet av Lasse Sigurdsen.

Trener Jørgen Isnes gjorde ytterligere to bytter ved pause og det så litt bedre ut i starten av 2. omgang. Men det ble bare skapt noen halvsjanser etter mye ballinnehav, mens hjemmelaget trygt kunne avvente.

I stedet kunne Blink få sin største seier i OBOS-ligaen da de satte inn kveldens fjerde mål tolv minutter før slutt. Sondre Stokke løp enkelt og greit mellom KFUM-stopperne og fikk nesten uhindret sette inn 4-0.

KFUMs redusering kom ett minutt før slutt da Lasse Sigurdsen scoret sitt første mål for klubben.

Pinlig for KFUM, som nå har en seier på de tolv siste kampene. Slik kan det ikke fortsette hvis laget skal overleve på nest øverste nivå. Neste oppgave er Sandnes Ulf på Ekeberg mandag ettermiddag.

PS. Dette var første kamp fra start for keeper Knut André Skjærstein. Det ble et brutalt comeback. Men det var ikke hans skyld at storsmellen kom. KFUM har scoret 20 mål så langt, bare Kongsvinger har scoret færre i divisjonen.

1. divisjon menn fredag:

Stjørdals Blink - KFUM Oslo 4-0 (3-0)

M.U.S. stadion Sandbakken: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Mats Lillebo (4), 2-0 Sander Erik Kartum (33), 3-0 Mats Lillebo (42), 4-0 Sondre Stokke (78), 4-1 Lasse Sigurdsen (89).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Vegard Fiske, Karl Martin Rolstad, Stjørdals-Blink, Mansour Gueye, KFUM Oslo.

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Skjærstein – Christopher Lindquist, Jørgen Hammer (Jacob Gaden Stubberud fra 71.), Mansour Gueye, Olav Øby – Moa Mahnin (Fredrik Kristensen Dahl fra 46.), Robin Rasch, Stian Sortevik (Remi-André Svindland fra 66.) – Alagie Sanyang (Juba Moula fra 46.), David Tavakoli (Lasse Sigurdsen fra 35.), Håkon Stavrum.

1. divisjon fotball menn fredag, 17. runde:

Strømmen – Lillestrøm 1-4, Ranheim – Åsane 3-1, Raufoss – Sandnes Ulf 0-0, Stjørdals-Blink – KFUM Oslo 4-1, Tromsø – Grorud 3-1, Øygarden – Sogndal 0-1, Kongsvinger – HamKam 1-2.

Utsatt: Jerv – Ull/Kisa.

Neste serierunde spilles mandag og tirsdag i neste uke.