MS-Thoresen med klar beskjed til VIF-back Eidstedt: – Han bråker med feil fyr

Med 26 sekunder igjen av Oslo-derbyet røk Manglerud Stars Steffen Thoresen og Vålerengas Axel Eidstedt i tottene på hverandre. Thoresen er ikke nådig med rivalen etter kampslutt.

Manglerud Star leverte egentlig en ganske god prestasjon hjemme mot Vålerenga i seriepremieren lørdag. Uten førstekeeper Lars Haugen, og brødrene Mats og Mathias Trygg holdt de følge med VIF helt til starten av tredje periode. Så gikk det ett minutt og ni sekunder før VIF plutselig leda 3-0.

MS fikk en redusering, men da Colin Spaberg Olsen satte inn 4-1 i tomt mål var kampen avgjort.

Kampen i kampen: Thoresen vs. Eidstedt

Men kampen i kampen var langt fra avgjort. Da snakker vi om kampen mellom Manglerud Star-spiller Steffen Thoresen og VIFs Axel Eidstedt.

Kampen mellom de to startet i andre periode da de etter en lengere duell til slutt havnet oppå hverandre. Thoresen øverst, Eidstedt nederst. Det endte med en to minutters utvisning for holding på VIF-backen.

Med halvminuttet igjen av kampen røk de to i tottene på hverandre nok en gang. Kampen starta først bak målet til Vålerenga, men etter hvert kom de seg opp og var på vei inn i midtsonen, men stadig med litt smågruff. Til slutt ga Eidstedt MS-spilleren en dytt bakfra, og Thoresen svarte med å svinge kølla rundt og så ut til å treffe Eidstedt i nakken.

– Jeg tror han har lyst til å ta noe hevn for en utvisning han mente var helt feil i andre periode der, men der holder han meg jo nede så ikke jeg får fortsette, sier Thoresen.

Men helt på tampen der da, bør dommerne dømme to minutter til begge litt tidligere der?

– Ja, de burde nok ha stoppe det litt før ja. For i mitt hode var det jo over etter det bak målet. Og så ville han helst gjøre mer.

Vanskelig å holde igjen når kampen i prinsippet er over, og man blir terga sånn?

– Ja, da skal jeg stå opp for meg og laget. Han hadde jo lyst til å bråke der, men så hadde han jo ikke lyst allikevel plutselig. Så han får bestemme seg. Hvis han har lyst til å være med så får han være med, med fullt trøkk, er den klare beskjeden fra Thoresen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Han får finne en på sin egen størrelse

For det så ikke ut til at Eidstedt fikk spesielt vondt av svingslaget til Thoresen, og de to havnet ansiktet til ansikt ganske fort. Det endte med at Thoresen tok tak rundt magen på Eidstedt og la han i isen nok en gang.

– Jeg tror han bråker med feil fyr, han får finne noen på sin egen størrelse. Litt dumt å bråke med hans som holder på mest, sier Thoresen.

Hvis han først holder på sånn, så får han stå for det?

– Ja, da får du være med hele veien, sier Thoresen, men innrømmet at han kanskje burde ha sluppet kølla da han slo etter Eidstedt i førsteomgang.

Det at Eidstedt ikke nødvendigvis fikk vondt, har lite å si for hvilke konsekvenser Thoresen eventuelt får.

– Du blir straffa for handling. og ikke konsekvenser.

Reagerer på dommeravgjørelsen

I utgangspunktet fikk Steffen Thoresen «bare» en personlig straff på ti minutter, men etter en lang tenkepause ble han idømt «video», hvilket gir marsordre, og dommerne muligheten til å se situasjonen på video senere, og dømme etter bildene. Thoresen reagerer også på at hoveddommer Owe Lütcke endret sin opprinnelige dom på isen.

– Owe fulgte situasjonen hele veien, så jeg syns det er litt spesielt at de gir video etterpå, for han fulgte jo situasjonen hele veien. Da er det litt feigt å endre på det, for han ser alt, sier Thoresen og legger til:

– Vi får bare se. Jeg får stå opp for meg sjøl der.

Han var ellers fornøyd med mye av det MS leverte i kampen, men misfornøyd med måten de ga fra seg kampen på i løpet av 69 sekunder.

Hva er det som skjer da det første baklengsmålet kom der, blir man stressa og vil angripe og glemmer det defensive?

– Ja, det virka litt sånn. Har vært litt tendenser til det i treningskampene også, at når vi først slipper inn, så kommer det ett til. Det skal jo egentlig være motsatt, kommer du utpå etter et baklens så skal du gjøre alt for å unngå et nytt baklengs. Det må vi jobbe litt med, heldigvis er det mange kamper igjen, påpeker Thoresen.

Neste mulighet for Manglerud Star er hjemme mot en ny nabo. Torsdag kommer Grüner på besøk.