Sport

Mener også andre i RBK må gå

FOTBALL: Rosenborgs supportergruppe er glad for at klubben nå sparker trener Per Joar Hansen. Men de mener flere må bort.

Mandag måtte Hansen gå av som RBK-trener etter lang tids misnøye fra klubbens supportere. Lederen i Kjernen, Kenneth Kjelsnes, er svært fornøyd med avgjørelsen.

– Vi er tilfreds med dette. Det har vært vårt synspunkt i lang tid, sier Kjelsnes til NTB.

I søndagens 1-0-kamp mot Sogndal hadde supporterne en stilleprotest mot Hansen og sportslig leder Erik Hoftun. Kjernen håper fortsatt på Hoftuns avgang.

– Rosenborg har prestert dårlig i lang tid og over flere trenere i mange år. Dette er ikke bare Hansens ansvar alene, og vi håper fortsatt på Hoftuns avgang, sier Kjelsnes.

– Må definere seg på nytt

Supportergruppen håper at Hoftuns posisjon vurderes i prosessen klubben har annonsert den skal gå inn i. Denne prosessen stiller Kjernen seg svært positiv til.

– Vi er veldig tilfreds med at klubben nå skal bruke tid på veien videre. Det er tre ting de nå må gjøre. De må definere hvordan RBK skal spille, definere hva slags rolle treneren skal ha og hva slags kriterier som skal legges til grunn for ansettelsen, mener Kjelsnes.

Han er glad for at Rosenborg trolig vil bruke flere måneder på å finne en ny person til å lede laget på permanent basis.

– Det er viktig å bruke tid på dette. Vi brukte ikke lang nok tid da Hansen ble ansatt, mener Kjelsnes.

«Perry» tok over etter at Jan Jönsson fikk sparken i desember 2012. Han trente klubben også i 2005, men gikk av etter skuffende resultater midtveis i sesongen.

– Utvid leteområdet

Kjelsnes håper RBK-ledelsen vil utvide leteområdet etter ny trener enn det som er blitt gjort tidligere.

– Før har kanskje søket stoppet i Skandinavia. Nå håper vi klubben leter enda lengre, men om vi finner ut at den beste treneren er norsk, har vi ikke problem med det. Det er viktig for oss ikke å blande oss i ansettelsen, det viktigste for oss er at de bruker tid, sier supporterlederen.

Misnøyen felte Perry

Rosenborg meldte mandag at arbeidsforholdet mellom Rosenborg og trener Per Joar Hansen avsluttes med umiddelbar virkning.

– Vi har sett en manglende utvikling, sier styreleder Ivar Koteng til NTB.

Hansen var lenge sterkt kritisert blant RBK-supporterne for å spille kjedelig fotball. Spesielt på Lerkendal slet «Perry» med å innfri foran et kravstort hjemmepublikum. For mange uavgjortkamper på eget gress kostet i fjor Rosenborg seriegullet til fordel for Strømsgodset.

Tapte mot Sligo

Rosenborg har ikke prestert som forventet. Torsdag tapte trønderne 1-2 for irske Sligo Rovers i første kamp i europaligakvalifiseringen.

– Vi tok avgjørelsen på fredag og informerte Hansen mandag morgen, opplyser Koteng.

Under søndagens 1-0-kamp mot Sogndal protesterte publikum på Lerkendal ved å være stille de første 15 minuttene. I tillegg ble et kritisk banner rettet mot Erik Hoftun og «Perry» hengt opp.

– Det var mange hensyn å ta, derfor fikk han lede laget mot Sogndal, sier Koteng.

Ser på løsning

RBK ser det som nødvendig å gjøre endringer for å endre prestasjonsutviklingen i klubben.

En ny midlertidig trenerløsning skal snart være på plass i Trondheim.

– Første steg i prosessen var å informere Hansen, så vi har ikke kommet så langt i å finne en løsning. Vi ser likevel for oss hva denne løsningen er, og vi tror vi skal ha det på plass snart, sier Koteng. (NTB)

– Ingen morsom beskjed å få

Rosenborgs spillergruppe ønsker kun å fokusere på de neste kampene etter klubbens avgjørelse om å sparke Per Joar Hansen.

RBK-spillerne fikk vite om avgjørelsen under et møte mandag. Klubbkaptein Tore Reginiussen håper spillergruppen klarer å prestere i lagets kommende kamper.

– Vi forholder oss til den treneren som er der til etter hvert tidspunkt. Det var ingen morsom beskjed å få, men sånn er gamet. Ellers har jeg ingen kommentar. Vi har nå fokus på å prestere i de neste kampene, og vi ønsker å være i med gullstriden. Det er det vi jobber mot, sier Reginiussen til Adresseavisen.

Rosenborg ligger på annenplass i eliteserien, ni poeng bak serieleder og erkerival Molde. (NTB)

Mer fra Dagsavisen