Sport

Må opp mange hakk i semifinalen

Are Strandli og Kristoffer Brun er forberedt på at det blir en tøff kamp om finalebillettene i lettvekt dobbeltsculler i OL-roingen. Mandag vant de sitt forsøksheat enkelt.

Av Magnus Aabech

RIO DE JANEIRO:  Roduoen hadde full kontroll da de tok seg videre til semifinalen mandag. Likevel vet de at de har mer å gå på foran onsdagens semifinale. De tør ikke å ta en finaleplass på forskudd. Duoen er Norges største medaljekandidater i dette OL ved siden av håndballjentene.

– Så jevnt som det var i dag, er det ikke vits å tenke på finalen nå. Det blir en finale i semifinalen. Der må man prestere 99,9 prosent for å komme videre, sa Brun til NTB.

Nordmennene ledet sitt forsøksheat hele veien og vant 1,75 sekunder foran USA. Også de andre favorittene, som Frankrike og Sør-Afrika, tok seg videre.

– Det var godt å komme i gang, men det var brutalt, akkurat som ventet. Det var mye bra, men også ting som kan bli bedre. Vi trenger alltid et løp for å komme i gang, sa Strandli.

Makkeren var også passe fornøyd med gjennomføringen av løpet.

– Det var mye melkesyre, men det visste vi at ville komme. Vi taklet det bra, men det er fremdeles litt rusk. Vi trengte utblåsningen i dag for å komme opp mot maksnivået, sa Brun.

Selvtillit

De har god tro på at de har truffet med formen til OL.

– Vi har ikke sluppet oss helt fullstendig løs. Det var vel som planlagt. Det gir selvtillit at man ror ganske fort selv om man føler at det ikke er helt, helt topp, mente Brun.

Han og makkeren er Norges største medaljehåp ved siden av håndballjentene i Rio-OL. Verdensmestrene fra 2013 trives godt med stempelet som medaljefavoritt.

– Det er stas at folk har tro på oss, og vi har også tro på at vi kan gjøre det bra, fortalte bergenseren.

Forhold

De skulle egentlig ha rodd søndag, men da ble konkurransen avlyst på grunn av for mye vind og bølger.

– Det var vesentlig bedre enn i går, mente Brun.

– Det er fortsatt litt vanskelige sidevinder, men vi taklet det ganske greit, fortalte Strandli.

Strandli og Brun har vært på seierspallen i samtlige finaler de har deltatt i de siste tre årene. I London-OL for fire år siden ble de slått ut i semifinalen og endte til slutt på niendeplass. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen