Lewandowski blir en EM-attraksjon

(Polen - Irland 2-1). Robert Lewandowski ble matchvinner da Polen ble EM-klare med 2-1 mot Irland i EM-kvalifiseringsgruppe D søndag. Målet var spissens 15. på de seks siste kampene for klubb- og landslag.

Av Petter Bøifot

Lewandowski avgjorde kampen med en knallhard stupheading tre minutter før pause. Bayern München-spissen har vært i utrolig form de siste ukene og scorer på bestilling for tiden.

Et innlegg fra høyre fant Lewandowski rundt straffemerket, og spissen avsluttet med en heading som laget kremmerhus i nettet bak Darren Randolph.

Målet vant Lewandowskis 13. i EM-kvalifiseringen, en tangering av nordirske David Healys rekord.

Scoret på straffe

Fra før hadde Grzegorz Krychowiak gitt Polen ledelsen med et flott skudd fra utenfor sekstenmeteren, men bare et par minutter senere utlignet Stoke-spiller Jonathan Walters fra straffemerket.

Forseelsen så ut til å ha skjedd utenfor straffefeltet, men det var en svært vanskelig situasjon for dommerne.

I annen omgang kjempet Irland desperat for utligningen som ville gi laget direkte EM-billett på innbyrdes oppgjør framfor Polen, men uten å lykkes.

Vant på dårlig dag

I Tyskland sikret derimot den regjerende verdensmesteren gruppeseieren med 2-1-seier mot Georgia. Thomas Müller ga tyskerne ledelsen på straffe fem minutter etter pause, men Jaba Kankava utlignet like etter.

Max Kruse avgjorde for hjemmelaget ti minutter før slutt.

Landslagssjef Joachim Löw var langt fra fornøyd med lagets spill.

– Dette er langt fra hva vi forventer, og vi har en stor jobb foran oss, sa han etter den svake kampen.

I kampen mellom Skottland og Gibraltar vant skottene med hele 6-0. Sunderland-spissen Steven Fletcher ble dagens mann med tre mål. (©NTB)

EM-kvalifisering fotball menn søndag, gruppe D, 10. og siste kampdag:

Gibraltar – Skottland 0-6 (0-2)

Mål: 0-1 Chris Martin (25), 0-2 Shaun Maloney (39), 0-3 Steven Fletcher (52), 0-4 Fletcher (56), 0-5 Fletcher (85), 0-6 Steven Naismith (90). Spilt i Faro-Loulé, Portugal.

Polen – Irland 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Grzegorz Krychowiak (13), 1-1 Jonathan Walters (str. 16), 2-1 Robert Lewandowski (42). Spilt i Warszawa.

Rødt kort: John O'Shea (90), Irland.

Tyskland – Georgia 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Thomas Müller (50), 1-1 Jaba Kankava (53), 2-1 Max Kruse (79). Spilt i Leipzig.