Sport

Kun uavgjort i Hagens avskjedskamp for Grorud

(Grorud - Sandnes Ulf 1-1). Elias Hagen spilte sin siste kamp for Grorud. Nå går han til Norges beste lag i Bodø.

Bilde 1 av 3

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Elias Kristoffersen Hagen ble kåret til banens beste spiller. Veitvet-gutten syns det hele var litt vemodig. For den talentfulle groruddølen reiser nå nordover og blir Bodø/Glimt-spiller. Sandnes Ulf var gode og snøt ham for seier i avskjeden.

- Det var kjipt at vi ikke vant. Men kanskje var det fortjent at Sandnes Ulf fikk med seg ett poeng. Vi har spilt tre kamper på syv dager, og vi fikk det litt mot slutten. Det ble en litt rar kamp, med mange sjanser til begge lag, sa den talentfulle midtbanespilleren til Dagsavisen etter kampslutt.

- Hva vet du om Bodø?

- Ikke så mye om byen. Jeg har spilt der noen ganger, og trente tre dager med klubben da jeg signerte i sommer. Klubben har ordnet bolig til meg, og jeg tar det som det kommer. Men klart jeg gjør meg mine tanker. Jeg har mange venner her. Jeg er forberedt på at det blir en tøff kamp om å spille seg inn på laget som har gjort det så godt denne sesongen. Jeg får bare gjøre alt jeg kan, og ta steg.

Er Groruds visjon

Kristoffersen Hagen spilte i Veitvet til han var 14 år. Så var han en sesong i Kjelsås, tre i LSK, og så tre i Grorud.

Trener Eirik Kjønø ønsker ham lykke til.

- Dette er en del av vår visjon. Vi oppfyller drømmer for spillere, ved å selge til toppklubber. Elias må regne med å bruke tid på å tilpasse seg tempoet i eliteserien. Men jeg tror han vil klare seg godt, sier Kjønø til Dagsavisen.

Sandnes Ulf har vært ustabile i serien. De vinner mot gode lag, men har også tapt hjemme for bunnlaget Hamkam. Mot Grorud viste de seg fra sin beste side, og det var ikke ufortjent at de tok ledelsen rett før pause.

1.omgangen bød på mange sjanser og tidvis bra spill fra begge lag. Gjestene tok ledelsen ved en praktscoring av fjorårets Skeid-spiller Johannes Nunez Godoy.

Og rett etter hvilen var blåtrøyene svært nær å doble ledelsen med et frispark i kryss-stanga fra tidligere VIF-spiller Magnus Grødem.

-Svak 1.omgang

- Jeg er misfornøyd med vår 1. omgang. Den bar preg av slitne hoder og bein. Det hele var en rotete og åpen kamp. Begge lag manglet kvalitet til å score på de relativt mange sjansene. Vi var rett og slett ikke gode nok til å ta tre poeng i dag, sier Kjønø videre.

- Det ryktes at dere får en såpass god sum for Elias Kristoffersen Hagen at salget på mange måter redder økonomien til klubben?

- Nei, på ingen måte. Men vi får en pen sum (Dagsavisen har fra troverdig hold at salsgssummen ligger i underkant av en million kroner, noe Kjønø ikke vil kommentere), og de pengene skal ikke brukes på å kjøpe en eller to etablerte spillere. Vi fortsetter vår satsing på unge spillere.

Faysal skal opereres

Etter en sjanserik 1. omgang, og ditto de første 20, 25 minuttene etter pause, dabbet kampen av og det var sjansefattig mot slutten.

- Vårt mål er fortsatt å holde plassen i 1. divisjon, og det tror jeg vi skal klare, avsluttet Grorud-treneren.

Deres i utgangspunktet kaptein, Faysal Ahmed, kom innpå mot slutten. Han kan ikke spille mer enn 10, 15 minutter av hver kamp, grunnet en leggskade. Han skal opereres i januar.

Oscar Aga ble Groruds målscorer etter en fin kontring tidlig etter pause.

KAMPFAKTA

1. divisjon menn søndag, 13. runde:
Grorud – Sandnes Ulf 1-1 (0-1)

Grorud arctic match: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Johannes Andres Nuñez (45), 1-1 Oscar Aga (53).

Dommer: Marius Lien, Fossum Skien.

Gult kort: Leo Cornic, Preben Mankowitz, Arnar Thór Gudjónsson, Grorud, Ári Mohr Jónsson, Horenus Tadesse, Sandnes Ulf.

Grorud (4-4-1-1): Mats Viken – Leo Cornic (Fabian Østigård Ness fra 64.), Kristian Novak, Arnar Thór Gudjónsson, Trace Akino Murray – Kevin Mankowitz, Elias Kristoffersen Hagen (Faysal Ahmed fra 90.), Martin Høyland, Nikolai Jakobsen Hristov (Magnus Lankhof Dahlby fra 46.) – Preben Mankowitz (Thomas Elsebutangen fra 64.) – Oscar Aga (Runar Hauge fra 86.).

Sandnes Ulf (3-2-3-2): Pål Vestly Heigre – Tord Salte, Espen Berger, Christer Reppesgård – Claes Kronberg (Sander Finjord Ringberg fra 86.), Ári Mohr Jónsson – Magnus Grødem (Horenus Tadesse fra 72.), André Sødlund (Johannes Andres Nuñez fra 21.), Adnan Hadzic – Sanel Kapidzic, Kent Håvard Eriksen.

1. divisjon fotball menn søndag, 13. runde:

Grorud – Sandnes Ulf 1-1, Kongsvinger – Sogndal 0-0, Ranheim – KFUM Oslo 0-1, Raufoss – Åsane 3-1, Stjørdals-Blink – HamKam 0-1, Strømmen – Jerv 5-2, Tromsø – Ull/Kisa 2-1, Øygarden – Lillestrøm 0-0.

Mer fra Dagsavisen