Sport

Kritisk til NFF

Tre dager etter en eventyrlig innsats ute i Europa, møtes Molde og Rosenborg til det som kan kalles en toppkamp.

– Dette er lite gjennomtenkt av fotballforbundet, sier Kåre Ingebrigtsen til Dagsavisen på telefon fra flyplassen i St. Etienne.

– Nå får vi tre viktige kamper på bare seks dager – St. Etienne i Europaligaen torsdag, Molde søndag (i morgen) og semifinale i cupen mot Stabæk onsdag.

– Og Stabæk spiller sin seriekamp på lørdag og får enda en fordel, fortsetter Rosenborg-treneren.

Gleder seg

Men midt oppe i dette tøffe programmet, kan han ikke annet enn å glede seg.

– Ja, vi gleder oss til Molde-kampen. Der er det alltid leven og stor ståhei, sier han.

Nå håper han at Johan Lædre Bjørdal også blir klar. Han pådro seg en liten lyskeskade på den siste treningen før torsdagens kamp. Det betydde Jørgen Skjelvik i midtforsvaret og Fredrik Midtsjø på en meget uvant venstrebackplass.

– Og jeg er imponert over Fredrik. Han fikk 0–1 mot etter bare fire minutter, men så reiser han seg, og i andre omgang har han full kontroll. Imponerende, mener Kåre Ingebrigtsen.

Europaranking

Molde og Rosenborgs sterke resultater på bortebane torsdag førte også til at Norge endelig kunne begynne å klatre på europacuprankingen.

Ja, de norske lagene har allerede sørget for at Norge har fått sin beste sesongscore på UEFAs ranking siden 2007-08, og fortsatt har Molde og Rosenborg fem kamper hver til å forbedre den. Om de følger opp, kan det bli Norges beste sesong noensinne. Så langt har de fire norske europacupdeltakerne (Godset og Odds kvalikkamper teller også) sørget for en snittscore på 5,0 poeng, og hittil i sesongen er Norge dermed best i Europa. Det vil snart endre seg ettersom de store nasjonenes lag begynner å spille flere kamper, men de norske lagene har allerede tatt flere poeng enn i de to foregående sesongene. Til sammen.

Mer fra Dagsavisen