«Kåffa» kom til kort mot Lillestrøm

(KFUM Oslo - Lillestrøm 1-2). KFUM hadde både gode og dårlige perioder mot seriefavoritten Lillestrøm, hjemme på Ekeberg lørdag. Men til slutt ble det tap for Jørgen Isnes sitt mannskap.

Bilde 1 av 4

EKEBERG (Dagsavisen): Etter åpninga kom etter hvert KFUM bra med i treningskampen mot Lillestrøm, og den nye angriperen Alagie Sanyang var nær ved å gi vertene ledelsen. Men etter en halvtime ble i stedet for KFUM straffa på en overgang, og Moses Ebiye satte inn 0-1, via Dadi Dodou Gaye, og forbi en sjanseløs Alexander Pedersen.

0-1 til pause, etter en førsteomgang der KFUM hadde et bra trykk midveis i omgangen, men falt litt sammen mot slutten.

Utålmodighet og litt svak presisjon var noe av det KFUM slet med i sine dårlige perioder i både første- og andreomang.

– Ja, det er jeg enig i. I hvert fall i den perioden vi er svakest. I den perioden vi er best er vi ikke utålmodig. Da klarer vi å sette litt trykk på Lillestrøm. Vi har et kvarter i førsteomgang der som jeg syns er bra, sier KFUM-trener Jørgen Isens til Dagsavisen.

– Mot slutten tar de over. Da får vi ikke presspillet til å fungere, legger han til.

Frisk Sanyang

Andreomgang startet også fint for KFUM, og tidlig i omgangen fikk Sanyang en ny god mulighet etter flott kombinasjonsspill sammen med David Tavakoli. Den siste pasningen fra Tavakoli til Sanyang ble litt lang, og Sanyangs avslutning gikk til side for mål.

– Du ser at de linker opp fint sammen med Stian Sortevik flere ganger. Det fungerer bra, sa Isnes om tre av sine angrepsvåpen.

I en jevn kamp måtte det til slutt straffespark til for at KFUM skulle få hull på byllen.

Etter omtrent 60 minutter fikk Sanyang servert en flott pasning fra Daniel Fredheim Holm, inn i Lillestrøms 16-meter. Sanyang gikk i bakken i en duell med Aleksander Melgalvis. LSK-backen hevdet hardnakket at det var en skulder-mot-skulder-situasjon, men dommer pekte på 11-meteren, og David Tavakoli ekspederte straffa trygt i mål.

LSK våkna igjen

Etter en god start på omgangen for KFUM tok LSK over etter utligningen, og skapte et par gode muligheter nesten umiddelbart, og til slutt satt Hans Daniel Gustafsson ballen i mer eller mindre tom mål, bak Simon Thomas, som hadde byttet med Pedersen i pausen. Målet irriterte trener Isnes.

– Man setter i gang når ikke folk er klare, så mister vi ball, og så kommer de igjennom. Vi kommer på etterskudd. Det er selvfølgelig litt skuffende. Så det er noe vi må jobbe med. Balanseforhold, og skjønne når det er på en måte alarm. Da må vi være i posisjon for å ta imot kontringene deres. Men sjansemessig produserer vi nok til å score flere mål, så det er positivt, sier Isnes.

Frisk debut, og god junior

Det ble med andre ord ingen flere mål, men Moa Mahnin fikk sine første minutter i KFUM-drakta, og 2003-modellen Vegard Holsæther kom inn. Begge på sentral midtbane, og begge gjorde sine saker godt.

Sistnevnte var også svært nær å få med seg en assist på overtid, da han fant Yannis Moula på løp i bakrom. Moula ble imidlertid litt ubesluttsom, og avslutningen endte opp med å bli blokkert.

– De gjorde det veldig bra. Det var et par ganger de mister unødvendig ballen. Moa er litt rusten, og Vegard kommer fra juniornivå. Men begge kommer inn og setter preg på kampen, sier Isnes, som alt i alt var sånn passe fornøyd etter kampen.

Fornøyd med mye - ikke alt

– Jeg syns vi ofte tar gjennombruddet litt for tidlig noen ganger. Når Lillestrøm er lave. For vi fikk Lillestrøm lave i den perioden vi var best i 1. omgang, og den perioden vi var best i 2. omgang. Og da skaper vi litt også. Vi har jo nok sjanser til å score mål. Og det er positivt, selv om vi bare scorer på en straffe i dag, presiser han, og legger til:

– Jeg er egentlig fornøyd med en 40, 50, 60 minutter i dag.

KFUM var med andre ord ikke langt unna å spille uavgjort med en av seriefavorittene, kun få uker før sesongstart. Det gir Isnes og KFUM tro på at de skal være med å kjempe mot absolutt alle også denne sesongen. Men på spørsmål om han er fornøyd med at det ikke er mye som må lukes bort før man er jevngode med Lillestrøm, svarer Isnes følgende:

– Joda, det er jeg enigi at er positivt,  men vi er ferdig med sånn prat om at «det skal ikke mer til». Nå må vi starte å gjøre noe med det. Vi ser jo at vi har mulighet.

Jevnere enn noen gang

Han tror kampen også ga Lillestrøm noen svar på hvor nivået ligger i 1. divisjon.

– Du ser jo at det er jevnere enn noen gang, og jeg tror dette var en erfaring for Lillestrøm, der de forstod at de ikke bare kan sette ut skoa i OBOS-ligaen, sier han, og fortsetter:

– Men Lillestrøm er litt giftigere når de først kommer. Litt mer presise, og da straffer de deg når du sover et lite sekund. Som de gjør på den første scoringa, og på den andre scoringa. Som ikke blir gjort etter avtaler, så får du den bare rett i trynet. Veldig unødvendige mål igjen da. Klarte vi å slippe inn to i dag, og så hadde vi fire sist, sier en passe fornøyd Isnes.

– Men dette får dere retta på, og så blir det poeng mot LSK i serien?

– Ja, det blir det tre poeng, sier Isnes med et smil før han forsvinner ut av solsteika på Ekeberg, og inn i KFUM-hallen.

Neste stasjon er: Grorud

KFUM har nå spilt to treningskamper, mot de to lagene som rykka ned fra eliteserien forrige sesong; Tromsø og Lillestrøm. Det har resultert i to tap, henholdsvis 4-2 i Tromsø, og 1-2 mot LSK.

Siste treningskamp før alvoret starter blir hjemme mot et av de nyopprykka lagene, nemlig Grorud. Den kampen spilles fredag.

Grorud spiller for øvrig treningskamp hjemme mot Strømmen i morgen.