Jürgen Klopp vil ikke bare vinne titler, han vil forsvare dem også

Tirsdag starter Champions League. Liverpool er blant favorittene.

 

Klopp vil skape et vinnerlag som kan holde titler, vinne dem igjen og igjen. Ikke ulikt det Alex Fergusoen opnådde med erkerivalen Manchester Unted. Klopp har insistert på at spillerne rett og skal glemme seieren i forrige sesongs Champions League. Han er sågar irritert på folk som trekker fram seieren hele tiden, skriver Mirror Online.

– Jeg kan ikke engang huske sist jeg tenkte på seieren i Champions League uten at noen hadde spurt meg om det. Det må være måneder siden, sa Jürgen Klopp selv  da han møtte presen før kveldens Napoli-oppgjør, ifølge Mirror Online.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Borte

Klopps menn starter årets mesterliga borte mot Napoli i kveld. Liverpool har tatt seg til finalen i turneringen de to siste sesongene, og vant forrige sesongs  finale mot Tottenham (2-0) etter at de tapte mot Real Madrid (1-3) sesongen før.
Denne sesongen er  Liverpool ute etter en double, eller kanskje mer.

Forrige sesongs race i Premier League endte med ett fattig poeng mindre enn Manchester City. Skal målet nås, må de komme seg til en finale i Champions League. I serien har Liverpool åpnet glimrende med  full pott etter fem runder.

Bred stall

Klopp mener nå at Liverpool har stallen som skal til for å kjempe på to fronter, i England og Europa.
– For eksempel er ikke Djean Lovren med i troppen og jeg har ingen god forklaring på det annet enn at to midtstoppere på benken ikke er nødvendig, sa Klopp.
Men Liverpool står overfor en vrien oppgave for å nå finalen i Istanbul, der de i 2005 snudde 0-3 til seier i finalen i 2005, skriver NTB.

– Å vinne er kjekt, men det forandrer ingen ting. Det er enkelt å fortsette som før, sa Klopp til pressen på mandagens pressekonferanse.

– Vi ønsker å skape flere historier som vi kan huske framover, ikke bare denne ene.

Les også: Har spilt for Norge, nå er han tatt ut på landslaget til Sør-Sudan

Tøff motstand

Napoli ser på papiret ut til å være den tøffeste motstanderen om seier for Liverpool i mesterligaens gruppe E. De to lagene var i samme gruppe også i fjor, da åpnet Liverpool med å tapte 0–1 borte etter at Lorenzo Insigne satte inn vinnermålet.

Liverpools tyske manager sier de ønsker å lære av sine feil fra forrige sesongs turnering.

– Vi tapte alle bortekampene, det kan vi gjøre noe med, sa Klopp.

Gruppen inneholder også norske innslag i form av Erling Braut Haalands Salzburg, og Sander Berges Genk.

Les også: Hvem er neste manager som får sparken i Premier League?