Johansen: – En trygghet at vi presterer på hjemmebane

(Vålerenga - Stjernen 6-2). Vålerenga blir bedre og bedre i Furuset Forum. Nå har de vunnet fire strake på hjemmebane. Og de fikk også sin revansje mot Stjernen.

Bilde 1 av 3

Av Even Lübeck

FURUSET FORUM (Dagsavisen): For lagene møttes også for to uker siden i Fredrikstad. Da var det Stjernen som trakk det lengste strået og vant 4-3 etter en jevn kamp som bikket frem og tilbake.

Tirsdag viste Vålerenga muskler og slo knallhardt tilbake mot Stjernen, som kun stilte med to (!) supportere med drakt på kveldens kamp. Likevel var det ikke enveiskjøring, selv om det kan se sånn ut fra resultatet.

Trives på mindre flate

– Vi tapte for dem sist, så vi var ute etter å revansjere oss. Vi er kneppet bedre, men vi dominerer jo ikke kampen, sier VIF-trener Roy Johnsen til Dagsavisen like etter kampslutt.

– Det var utrolig deilig å få revansje fra tapet i Fredrikstad. Vi er avhengige av å vinne disse kampene for å henge med i toppen, sier tomålsscorer Martin Røymark.

– Vi vinner fordi vi er mer effektive enn Stjernen. I tillegg var Steffen Søberg bra i dag. Vi var bedre enn Stjernen, men ikke veldig mye bedre. Men mer effektive, fortsetter Johansen.

Martin Røymark noterte seg for to scoringer, mens Svein Rotbakken, Magnus Brekke Henriksen, Jonas Oppøyen og Thomas Olsen scoret én gang hver. Det var nok til 6-2, uten at VIF imponerte så voldsomt.

– Det er alltid deilig å score. Det var en litt «slækk» kamp av oss i dag, men det var viktig at vi fikk en seier, sier Røymark.

Seieren gjør at Vålerenga nå ligger på 4.plass i Get-ligaen med 26 poeng etter 14 kamper. Fire på rad har nå «Iskrigerne» vunnet i Furuset Forum. To har blitt tapt hjemme så langt denne sesongen – mot serieleder Stavanger 1-2 i en jevn batalje for en måned siden og på straffer for Storhamar uken etter.

Det gjør at VIF er ligaens tredje beste hjemmelag enn så lenge.

– Det er en trygghet at vi presterer og gjør det bra på hjemmebane. Denne er mindre enn de andre, så sånn som vi spiller passer det å spille på mindre rink også, sier Johansen.

– Det er viktig å være gode på hjemmebane. Vi var sterke her i fjor, og det blir viktig å være gode her denne sesongen også. Det er bra å få en god følelse her hjemme, sier Røymark.

Fortjent VIF-ledelse

Både Vålerenga og Stjernen hadde flere gode muligheter i åpningen av den første perioden. Stjernen skapte to-tre farligheter i den første overtallsperioden, mens Vålerenga tok mer og mer over i løpet av de første 20 minuttene. Det var fortjent da Røymark hamret pucken i mål fra distanse etter åtte og et halvt minutt.

Vålerenga fortsatte å kjøre også etter 1-0, og 2-0 var fortjent med fem minutter igjen av perioden. I det Stjernen ble fullt lag plasserte Svein Rotbakken pucken lekkert i hjørnet etter pasning av Daniel Sørvik.

Redusering og Stjernen-press

Braden Christoffer holdt på å redusere for gjestene tidlig i den andre perioden da han dro seg rundt målet til Steffen Søberg, men mannen med gullhjelmen for Stjernen klarte ikke å få lurt pucken i mål.

Like etter satt den likevel for Stjernen. Andreas Heier skjøt fra distanse, og denne gangen var ikke Søberg like heldig. Han reddet det første forsøket, men måtte gi retur. Der var Heier selv og pirket inn 1-2.

Og Stjernen var nærmere 2-2 enn Vålerenga var 3-1 i midten av den andre perioden. De røde og hvite satte hjemmelaget under press, selv om VIF også hadde et par store sjanser.

Likevel var det hjemmelaget som scoret kampens fjerde mål like før den andre perioden var slutt. Et skudd fra blueline fra Magnus Brekke Henriksen gikk forbi alt og alle og rett i mål.

To perlescoringer i 3.periode, VIF avgjorde

Vålerenga kom ut med et smell i den siste perioden og kjørte på for å få 4-1. Det klarte de også etter fire minutter, og scoringen var av det meget lekre slaget.

Filip Gunnarsson holdt pucken lenge og smart, helt til han fikk målvakt Max Nygren ut av posisjon. Da slapp han pucken til Jonas Oppøyen, som hadde få problemer med å sette inn VIFs fjerde mål for kvelden.

Det sto lenge 3-2 på måltavla grunnet en feil, men det ble etter hvert endret på. Det til stor jubel fra hjemmefansen.

Men Stjernen slo tilbake like etter i overtall. Daniel Ciampini fikk pucken på to-tre meter og satte den lekkert i lengste hjørne. Da var det kamp igjen i Furuset Forum.

Det varte ikke lenge. I undertall (!) stjal Røymark pucken, satte fart mot Nygren og dro lekkert av målvakten. Han hadde ingen problemer med å sette pucken i det åpne målet til 5-2. Det var Røymarks andre for kvelden, en skikkelig lekkerbisken.

– En feilpasning av dem, så jeg fikk mulighet alene med keeper. Jeg har bommet på mange av dem før, så det var deilig å endelig score. Jeg klarer ikke å dra Søberg så ut på trening faktisk, så det var gøy, sier Røymark om den lekre scoringen.

Var jevnt lenge

Og hjemmelaget var ikke ferdig der. Med syv minutter igjen satt den sjette for hjemmelaget, også denne gang i overtall. Thomas Olsen fikk tid og rom til å skyte, og han banket pucken i mål.

Resten av kampen ble en parademarsj for VIF. «Iskrigerne» hadde flere store muligheter til å score både syv og åtte, men de nøyet seg med seks. Det endte til slutt 6-2.

– Kampen er ikke avgjort før i tredje periode. På 5-2 er det klart. På 2-1 er det usikkert. Det var en viktig seier for å henge med i riktig ende av tabellen.

Tirsdagens seier var også Vålerengas niende på rad hjemme mot Stjernen. Sist gang Fredrikstad-laget slo VIF var i januar 2016, da de vant 3-2. Jonas Oppøyen og Rasmus Juell scoret målene for de blåkledde da.

Eliteserien menn, 14. serierunde tirsdag:

Vålerenga-Stjernen 6-2 (2-0, 1-1, 3-1).

Furuset Forum: 744 tislkuere.

Mål:

1.periode: 1-0 Martin Røymark 08.37 (Andreas Stene), 2-0 Svein Rotbakken 14.26 (Daniel Sørvik).

2.periode: 2-1 Andreas Heier 25.09, 3-1 Magnus Brekke Henriksen 36.31 (Villiam Strøm).

3.periode: 4-1 Jonas Oppøyen 44.09 (Filip Gunnarsson, Kalle Ekelund), 4-2 Daniel Ciampini 45.42 (Andrew O’Brien, Kyle Farrell), 5-2 Martin Røymark 48.18, 6-2 Thomas Olsen 52.45 (Daniel Sørvik).

Utvisninger:  Vålerenga: 4 x 2 minutter. Stjernen: 6 x 2 minutter.