Ishockey

Historisk VIF-seier i Stavanger gir matchball på Jordal: – Sjuk lagseier

Kaptein Martin Røymarks to tidlige scoringer la grunnlaget for Vålerengas aller første sluttspillseier i Stavanger. Med 3-2-seieren i DNB Arena mandag snuser Oslo-klubben på finalen.

Seieren på bortebane betyr at Oslo-klubben leder 3-2 i kamper i semifinaleserien. Dermed holder det med seier hjemme i Jordal Amfi for å sikre seg finalebilletten.

Seieren var Vålerengas første noen gang i sluttspillsammenheng i det som nå er hjemmehallen til Oilers. Ti strake tap var fasiten foran mandagens oppgjør.

– Det var utrolig deilig å vinne denne kampen. En helt sjuk lagseier. Vi hadde litt panikk i annen periode, men rir det i land i den tredje. Det var seieren vi kom hit for, sa Vålerengas Thomas Olsen til TV 2 etter kampslutt.

– Definitivt veldig surt. Jeg synes vi fortjente å score mer enn to mål her, sa en skuffet Oilers-trener Anders Gjøse til kanalen.

Røymark-dobbel

Vålerenga-kaptein Røymark scoret kampens to siste mål da Vålerenga slo Stavanger 4-3 etter forlengning i kamp nummer fire i Oslo lørdag. Mandag fortsatte han der han slapp da.

Kun fem minutter og 50 sekunder var spilt da veteranen sendte gjestene i ledelsen i Stavanger, og hjemmepublikummet hadde knapt svelget skuffelsen før Røymark satte inn sitt fjerde strake mål i semifinaleduellen.

2-0-scoringen kom etter seks minutter og 24 sekunder etter et stygg pasningsfeil av hjemmelagets Dan Kissel.

– Dette var veldig bra. Det var noe helt annet enn de andre matchene. Så gjelder det å holde det oppe. Vi kan ikke tillate og slippe oss ned, sa tomålsscoreren etter åpningsperioden.

Nevnte Kissel var mannen som reduserte for vertene midt i midtperioden. Det var fullt fortjent etter et voldsomt Oilers-press. Rogalendingene kunne da fort scoret både én og to ganger til. To stolpetreff ble det blant annet i annen periode.

I stedet for utligning var det Vålerenga som scoret først i tredje periode ved Alex Dostie. Thomas Olsen var våken og fant lagkameraten på blankt mål.

Les også: Røymark fikset VIF-seier etter utrolig opphenting: – Fantastisk følelse (+)

Red av stormen

Oilers svarte umiddelbart ved Mathias Trettenes og tente håpet, men nærmere kom ikke hjemmelaget utligning og forlengning. Det hjalp heller ikke å ta ut målvakt Henrik Holm i sluttminuttet.

Vålerenga red av det som ble en liten storm i sluttminuttene og kunne juble for å ha skaffet seg matchball i semifinalen.

Den kommer onsdag i Oslo.

Storhamar er allerede klare for sin femte strake NM-finale etter å ha slått Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale.

Les også: Storhamar slo Frisk Asker og tok seg til ny NM-finale

Mer fra Dagsavisen