Ishockey

Storhamar slo Frisk Asker og tok seg til ny NM-finale

Storhamar er klare for sin femte strake NM-finale i ishockey etter 3-1-seier over Frisk Asker søndag og 4-1 sammenlagt.

Siden 2018 har Storhamar vært i NM-finaler hvert år, foruten 2020 og 2021. De to årene ble det ikke spilt sluttspill, som følge av koronapandemien.

Storhamar har likevel tapt sluttspillfinalen samtlige år. Denne sesongen har laget for alvor vist seg fra sin beste side og vil være favoritt uansett motstander i finalen.

Storhamar var det klart beste laget i grunnspillet denne sesongen og feide over Lørenskog i NM-kvartfinalen. Mot Frisk ble det seier i de to første kampene før askerlaget reduserte med seier i forlengelse.

Storhamar slo tilbake og vant de to neste oppgjørene.

Stavanger Oilers eller Vålerenga blir motstander i finalen. Det står 2-2 mellom de nevnte lagene etter fire semifinaleoppgjør. Duellen avgjøres i best av sju kamper.

Søndag sendte canadiske Peter Quenneville Hamar-laget i føringen med sju minutter igjen av 1. periode. Sverre Rønningen la på til 2-0 før pause.

Villiam Strøm fikk en utvisning tidlig i 2. periode, og gjestene fra Asker straffet vertene bare noen sekunder ut i overtallet. Tobias Fladeby sto for reduseringen.

Åtte minutter før fulltid satte Quenneville inn sin annet mål for dagen og sørget for 3-1 til Storhamar.

NM-finalen avgjøres i best av sju kamper. Det spilles i annenhver dag fra 15. april og til en mester er kåret.