Ishockey

Røymark fikset VIF-seier etter utrolig opphenting: – Fantastisk følelse

Med Mika Partanen på tribunen så VIF fortapte ut da Mathias Trettenes satte inn 3-0 til Oilers i andre periode. VIF scoret så tre strake til 3-3 og overtid, der Martin Røymark ble den store helten.

Oppdatert med sitater

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Mika Partanen er den spilleren som har notert seg for flest målpoeng denne sesongen for Vålerenga med 29 mål og 38 målgivende på 52 kamper. Finnen hadde scoret i tre strake kamper, i den siste kampen mot Stjernen og i de to første kampene mot Stavanger Oilers, men skadet seg tidlig i den tredje semifinalen mot Oilers i Stavanger torsdag.

Han fikk se sitt Vålerenga havne under 0–3 tidlig i den andre perioden, og da var virkelig savnet av Partanen stort. Men Martin Røymark og Alex Dostie tok ansvar og sikret overtidsspill og seier, der kaptein Røymark scoret 4-3-målet minuttet ut i overtidsperioden. Dermed står det 2–2 i kamper.

– Det kjennes bra. Det blir tilfeldigheter i overtidsperioden, men det er fortjent at vi vinner etter den kampen vi gjør. Vi gir oss aldri og vinner fortjent. Vi håper dette kan være vendepunktet for oss. Det er en fantastisk følelse å score foran et fullsatt Jordal. Den stemningen som er der da, er i en egen klasse i Norge, sier Røymark til Dagsavisen.

Martin Røymark mener stemninga på Jordal er i en egen klasse i landet

Les flere saker om VIF hockey her

Stolt trener: – Fantastisk

Matchvinner Røymark fortsetter:

– Jeg er veldig imponert av oss. Det er tøft å få 0–3 i fleisen. Det er lett å legge seg ned og dø da, men vi gir oss ikke, kommer tilbake og viser en utrolig karakter. Etter kampen pratet vi bare om at det var en sterk seier og sterk karakter av oss. Jeg synes ikke det er noen tilfeldigheter at vi vinner. Vi dundrer på og jeg føler mer at vi vinner dette enn at de surrer det til, sier han videre.

– Hvordan vinner dere kamp fem?

– Vi har ikke vært så bra der borte i de to første kampene, så vi må steppe opp på bortebane og vinne. Vi må se ut mer som i dag, hvor vi ligner på oss selv. Vi har spilt litt med håndbrekket på de første tre kampene, men vi slapp oss mer løs nå. Det var godt å se, sier Røymark.

En liggende Martin Røymark sørget først for utligning helt på tampen, før han avgjorde kampen i sudden death. Etterpå ble han overfalt av jublende lagkamerater.

Trener Fredrik Andersson er utrolig fornøyd og stolt av det han fikk se av laget etter at de havnet under.

– Jeg er veldig glad for at jeg får jobbe med denne gjengen her. I dag viser vi hvor bra hockeylag vi kan være, og en viser skikkelig karakter. Det er fantastisk, sier Andersson og fortsetter:

– Jeg tenkte ikke å gi opp håpet på 0–3. Treneren er jo den siste som må gi opp håpet. Vi havnet i en tøff situasjon på 0-3, men jeg vet hvilken kapasitet dette laget har. Jeg synes at da vi fikk det første målet, kjentes det ut som om vi jobbet oss inn i kampen igjen. Så er det små marginer i hockey, men jeg er utrolig stolt over karakteren og moralen vi viser, forteller VIF-treneren.

Mål litt mot spillets gang

VIF hadde kampens første store sjanse etter fire minutter spilt. Martin Røymark la pucken inn foran mål til Colin Bengtsson, som fikk avsluttet med et backhandskudd. Forsøket snek seg utenfor målet.

Halvspilt periode var faktum da Sander Thoresen og Stian Solberg kom to mot en. Thoresen holdt i pucken ganske lenge før han valgte å skyte. Forsøket ble reddet av Henrik Holm. Mon tro om Thoresen burde sentret til Solberg?

Uansett, det skjedde ikke all verden på Jordal de første 18 minuttene. Stavanger spilte to minutter i overtall og hadde én bra sjanse, men den reddet Tobias Breivold mesterlig. Men så, litt mot spillets gang, tok Stavanger ledelsen etter 18 minutter og 36 sekunder, da Anthony Salinitri scoret etter å ha plukket egen retur. Dermed sto det 1–0 etter de første 20 minuttene.

Les også: Stavanger Oilers knuste VIF og tok tilbake ledelsen: – Champagnehockey

Blytung start på andre periode

0–1 ble til 0–2 litt over minuttet ut i den andre perioden. VIF mistet pucken på vei fremover, Mathias Trettenes fikk pucken på tre meter og spilte på genialt vis til Dan Kissel. Pasningen gjorde at Breivold ble satt ut av spill, så Kissel hadde få problemer med å banke pucken i mål til 2–0.

Vondt ble til verre for VIF sin del fem minutter senere. Etter at hjemmelaget hadde flyttet pucken rundt i Stavangers sone i to minutter i strekk, spilte Jørgen Karterud pucken bort. Oilers kom tre mot en og denne gang var det Kissel som fant Trettenes.

Han bommet faktisk på pucken da han skulle skyte, men det var nok til å få pucken mellom beina på Breivold og til 3–0. Det var med andre ord en sånn kveld for VIF.

Les også: Komisk selvmål sørget for VIF-seier: – Hadde vært blytungt å tape (+)

To VIF-scoringer på rad

Til slutt kom scoringen for VIF. Ni minutter var spilt av andre periode da Thomas Olsen fikk pucken bak målet til Oilers. Han tok med seg pucken inn et par meter tilbake før han vendte på en femøring og skjøt i nærmeste. Holm burde nok reddet skuddet, men mål og kamp igjen ble det.

Og da våknet virkelig VIF. 35 minutter var spilt da Alex Dostie fikk pucken av Mathis Olimb. Canadieren skjøt i steget på førstetouch og hamret den opp i nettaket. 2–3 og fullstendig baluba på tribunen!

2–3 var også stillingen etter to av tre perioder, og VIF hadde virkelig fått blod på tann før de siste 20 minuttene.

Les også: Vålerenga sprakk så det ljomet i midtperioden i Stavanger (+)

Store VIF-sjanser og mål til slutt

Stavanger virket paralysert etter den andre perioden og skapte svært lite i starten av den tredje perioden. VIF skapte flere halvsjanser og presset Oilers langt tilbake i egen sone, men Holm i Oilers-buret vartet opp med flere gode redninger.

Vålerenga-kaptein Martin Røymark jubler intenst etter å ha sendt laget sitt tilbake i kampen mot Oilers i NM-semifinalene

VIF fikk så en gigantisk trippelmulighet etter 53 minutter. Først danset pucken på streken etter skudd fra Dostie. På returen prøvde Olimb å sette den i lengste, men Holm reddet mesterlig. Og fem sekunder senere skjøt Mark Auk like over. Hjemmelaget presset virkelig på for scoring.

Og til slutt kom den forløsende 3-3-scoringen, med ett minutt og 30 sekunder igjen. Et skudd fra Thomas Olsen ble reddet av Holm, men han måtte gi retur. Der dukket først Røymark opp, som bommet, før Dostie vippet pucken opp i nettaket til 3-3, som også ble stillingen etter full tid.

– Det var fortjent, synes jeg, sier Røymark.

I starten av overtidsperioden hadde VIF og Oilers hver sin store sjanse før Martin Røymark avgjorde det hele med en returscoring. Dermed vant VIF 4–3.

Les også: Storhamar skaffet seg matchball etter Frisk-seier: – Det skal vi få til

---

Kampfakta:

NM-sluttspillet menn lørdag, semifinale 4. kamp (best av 7):

Vålerenga – Stavanger 4–3 e.f. (0-1, 2-2, 1-0, 1-0), sammenlagt 2–2

Jordal Amfi, 4821 tilskuere

Mål:

1. periode: 0–1 (18.36) Anthony Philip Salinitri (Tristin Langan, Patrick Ulriksen).

2. periode: 0–2 (21.15) Daniel Thomas Kissel (Mathias Trettenes, Martin Gran), 0–3 (26.13) Trettenes (Kissel, Gran), 1–3 (28.59) Thomas Olsen (Mathis Olimb, Linus Rosdahl), 2–3 (34.59) Alex Dostie (Olimb, Daniel Bøen Rokseth).

3. periode: 3–3 (58.57) Martin Røymark (Olsen, Olimb).

Forlengning: 4–3 (60.50) Røymark (Jørgen Karterud).

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Stavanger ingen.

Gjenstående kamper: 8/4, 10/4, evt. 12/4.

---

Mer fra Dagsavisen