Ishockey

Grüner og Manglerud Star fikk den best tenkelige starten på kvalikkampene

For Grüner og Manglerud Star har de siste kampene i grunnserien kun vært en forberedelse til kvaliken, som vil avgjøre om lagene berger plassen eller ikke. Lørdag kom begge lagene best mulig i gang. Til slutt.

Såpass avgjort har plasseringene vært at Manglerud Star valgte å simulere en liten treningsleir på slutten av sesongen, for å prøve å skaffe seg en liten formtopp inn mot de avgjørende kvalifiseringskampene. Det har naturligvis gått utover prestasjonene i serien, men siden det ganske lenge har vært klart hvordan oppsettet blir har MS prioritert vekk ligaen.

Lørdag startet eliteseriekvaliken med bortekamp mot Comet i Halden, og der fikk Manglerud Star seg både bakoversveis og en aldri så liten sjokkstart med tre mål i mot i den første perioden. Paulius Gintautas ga Comet ledelsen både 1-0 og 2-0 foran drøye 1000 tilskuere i Halden Ishall. Da Sander Wang Rekstad la på til 3-0 med fem minutter igjen å spille i første periode, så det hele nokså blytungt ut for gjestene fra hovedstaden.

Men der Comet leverte en glimrende førsteperiode, ville ikke Manglerud Star være noe dårligere i midtperioden. Eliteserielaget brukte nemlig ikke mer enn ti minutter av den andre perioden til å snu oppgjøret med fire kjappe scoringer, signert Robin Olsen-Syversen, Steffen Thoresen, Kjetil Martinsen og Yang Hu som scoret sitt første mål i MS-drakta. Dermed var oppgjøret snudd, men Adrian Tobias Björklund utlignet til 4-4 for Comet som også var resultet før periode 3.

Sene scoringer sikret Grüner seieren

Følgelig var kampen helt åpen og det var alt å spille for de siste 20 minuttene i Halden ishall, i lagenes første kamp i eliteseriekvalifiseringen. I den tredje perioden kom det nemlig bare én scoring, og den kom sågar i undertall, mens Kjetil Martinsen satt utvist for Manglerud Star. Martinsen fikk to minutter for boarding, men lagkamerat Steffen Thoresen scoret for MS med en mann mindre og det skulle også vise seg å bli det avgjørende målet i kampen Manglerud Star vant 5-4.

Etter en veldig shaky start, med tre mål mot i den første perioden, klarte Manglerud Star altså å ta seg sammen og vinne den første kampen på bortebane mot Comet. Neste kamp spilles førstkommende torsdag for MS, også den borte. Motstander er Narvik, som på sin side startet eliteseriekvaliken med å tape 2-0 i Grünerhallen lørdag.

Den kampen startet med to målløse perioder, før Joachim Sommer Nielsen ga Grüner ledelsen hjemme i egen hall med seks minutter igjen å spille. Tobias Skuterud sikret seieren med sin 2-0-scoring 19 sekunder før slutt, slik at Grüner startet med en god seier over Narvik, som vant kvalifiseringsspillet i 1. divisjon. Neste kamp er borte mot Comet, på torsdag.

---

Kvalifisering Eliteserien, kamp 1

Comet Halden – Manglerud Star 4-5 (3-0, 1-4, 0-1)

Halden Ishall, 1016 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.24) Paulius Gintautas (Kopperud, Rekstad), 2-0 (12.07) Paulius Gintautas (Kopperud, Bugten), 3-0 (15.20) Sander Rekstad (Kopperud, Bugten)

2. periode: 3-1 (22.52) Robin Olsen-Syversen (Kastsitsyn, Hermansen), 3-2 (30.34) Steffen Thoresen (Olsen-Syversen, Kastitsyn), 3-3 (30.50) Kjetil Martinsen (Pihlqvist, Thoresen), 3-4 (32.03) Yang Hu (Pihlqvist), 4-4 (34.36) Adrian Tobias Björklund (Cizas)

3. periode: 4-5 (44.19) Steffen Thoresen (uassistert)

Skudd: 25-28 (11-7, 7-16, 7-5)

Utvisninger: Comet 3x 2min, Manglerud Star 6x 2min.

Dommere: Mikael Fredrik Johansson og Erik Fredriksen

---

---

Grüner – Narvik 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Grünerhallen, 350 tilskuere

Mål:

3. periode: 1-0 (44.08) Joachim Sommer Nielsen (Hansen, Gozzi), 2-0 (59.41) Tobias Skuterud (Frøberg)

Skudd: 25-29 (7-6, 11-12, 7-11)

Utvisninger: Grüner 2x2 min, Narvik 3x2 min.

Dommere: Stian Andre Holter Barstad og Marcus Vardeberg Wannerstedt