Sport

Seieren røk på tampen i siste serierunde for MS: – Vi burde ha vunnet

(RINGERIKE - MANGLERUD STAR 3-2 etter forlengning): Trener Knut Jørgen Stubdal, og backen Emil Frøshaug var enige om at Manglerud Star var tilbake der de ønsker å være i siste test før kvaliken. Det var kun seieren som mangla.

Schongshallen (Dagsavisen): Torsdag var det klart for siste test for MS, før kvaliken starter lørdag. Kampen ble spilt borte mot Ringerike, og MS hadde ledelsen da det gjenstod 30 sekunder. Tre skunder seinere var utligningen et faktum, og i forlengningen blåste Manglerud Star en kjempesjanse, før Ringerike fikk straffeslag og vant.

– Vi burde har vunnet denne. Men det har jo ikke så veldig mye å si egentlig. Prestasjonen var viktigst, men det hadde vært artig for gutta å få en seier, slik at vi kunne jubla litt og fått en sånn type opptur før kvaliken, sier MS-trener Knut Jørgen Stubdal til Dagsavisen.

MS havna under før det var spilt fem minutter av første periode, men i andre svarte MS.

– Jeg syns det åpner seg veldig opp i andre periode. De får noen store muligheter, men vi scorer også begge målene våre da, sier MS-back Emil Frøshaug til Dagsavisen.

Han skulle bli veldig sentral i den andre perioden.

På 1-1-målet var han tredje sist på pucken da Keegan Milligan til slutt klaska pucken i mål, på pasning fra Kjetil Martinsen. Da var det spilt drøyt fire minutter av den andre perioden.

Seks minutter senere skulle det bli enda mer å juble for. Rollene var reversert. Keegan Milligan vant pucen tilbake i rundvantet, spilte Kjetil Martinsen, som denne gangen satte opp Frøshaug. Backen, som sto med null poeng denne sesongen, hadde plutselig gjort to målpoeng på seks minutter.

– Det var på tide ja, smilte han etter kampslutt.

– Jeg, Kjetil og Keegan fant hverandre bra utpå der i dag. Det var veldig moro, la 28-åringen til.

– Dette var din 292. kamp i norsk seniorhockey, vet du hvor mange mål du har scora med det i dag?

– Det kan ikke ha vært mange, ler han.

Og det har han rett i. Det var hans tiende i karrieren.

– Ett i året omtrent da, smiler han litt blygt.

– Nei, det er ikke så ofte jeg gjør det, så det var veldig moro, legger han til.

Målet så også lenge ut til å bli det avgjørende målet. I tredje periode leverte Manglerud Star solid defensiv hockey, og Ringerike sleit veldig med å komme til målsjanser. Med ett minutt og femten sekunder igjen av tredje periode tok Ringerike ut keeperen, og spilte seks mot fem.

Da klarte ikke Manglerud Star lenger å stå imot, og med 27 sekunder igjen satte David Åslin pucken forbi Ole Morten Furseth, og sørget for at det ble spilleforlengelse i Hønefoss.

– Ole Morten var god i dag, men akkurat den kunne han nok tatt, sier trener Stubdal.

I forlengningen gikk Manglerud Star ut i hundre, og en pasning til Sam Hu på bakerste stolpe så ut til å bli avgjørelsen etter bare femten sekunder av tre mot tre-spillet, men pucken spratt på mystisk vis over køllebladet til kanadieren, som ennå ikke har scoret for Manglerud Star.

I stedet for kontret Ringerike. Linus Rosdahl kom alene med Furseth, men fikk aldri av gårde en ordentlig avslutning. Reid Yochim var nærmeste MS-spiller, og var bortpå Rosdahl før han avslutta. Dommerne mente at det kvalifiserte til straffe. Det mente ikke Manglerud Star.

– Det er jo aldri noen straffe, er Emil Frøshaugs klare dom.

– Jeg tror ikke det er noe straffe. Jeg har ikke sett den på video igjen, men den så veldig merkelig ut. Jeg tror han treffer stolpen, og derfor høres det ille ut, sier Stubdal.

Straffeslaget satte Brett Perlini i mål, og Ringerike tok to poeng. MS måtte ta til takke med ett. Nå retter MS imidlertid blikket inn mot kvaliken, som starter lørdag. Da venter Comet på bortebane i Halden.

– Jeg er veldig spent. Vi skal være litt bedre enn Comet, men det er viktig at vi er med fra start. Comet rykker nok ikke opp, men de kan finne på å vinne en kamp. Vi har dem i første, og ta kommer de til å være på, sier Stubdal.

– Det blir veldig artig å ha noe å spille for igjen. Vi har jo visst dette ganske lenge nå. Det er viktig at vi er ydmyke, men at vi samtidig går ut og setter standarden tidlig, er beskjeden fra Frøshaug, som har god tro på at MS skal komme ut på andre siden med en ny billett til eliteserien i hånda.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Ringerike – Manglerud Star 3-2 e.f. (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

Mål:

1. periode: 1-0 (4.58) Dennis Ryttar (Johan Henrik Oscar Eriksson, Michael Söderberg).

2. periode: 1-1 (24.04) Keegan Milligan (Kjetil Martinsen, Emil Frøshaug), 1-2 (30.07) Frøshaug (Martinsen, Milligan).

3. periode: 2-2 (59.33) David Åslin (Ryttar, Eriksson).

Forlengning: 3-2 (62.10) Brett Perlini (straffe).

Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min., Manglerud Star 4 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen