Ishockey

Fem gode minutter i midtperioden var nok for VIF borte mot Ringerike

(Ringerike – Vålerenga 2-3) Vålerenga slet med å skape de store sjanse den første halvtimen borte mot Ringerike, men plutselig smalt det inn tre mål på fem minutter. Selv om Ringerike reduserte to ganger, var det nok til å sørge for VIFs første borteseier for sesongen.

Vålerenga reiste til Schjongshallen som store favoritter, og etter en heller middels sesongstart med to tap og én seier var det bare seier og tre poeng som var godt nok. Spesielt etter hjemmetapet sist, men vertene var fullt på høyde med sine mer navngjetne motstandere de første fem minuttene. Faktisk hadde Ringerike de klart farligste sjansene, og det hadde ikke vært så mye å si på at Ringerike tok ledelsen.

Tobias Breivold fortsetter å vokte Vålerengas bur i Steffen Søbergs skadefrafall, og 20-pringen hadde nok å henge fingrene i de første ti minuttene da Ringerike hadde et par farlige skudd. Et overtall fikk vertene også, da Vålerenga hadde seks mann på isen, men det undertallet red Vålerenga av til tross for et visst Ringerike-press mot slutten.

Vålerenga hadde flest skudd, men de var stort sett enten utenfor eller ikke bra nok til å sette Ringerikes keeper Mattias Pettersson på noen særlige prøver. I en ganske hektisk første periode var det dermed ikke de helt store sjansene å snakke om, og inn i garderobene den første gangen forble det målløst.

Tre VIF-mål på kort tid i midtperioden

Midtperioden fortsatte egentlig ganske likt som den første perioden startet. Det var høy intensitet og mye energi, men ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Vålerenga tok litt mer over og styrte spillet i litt større grad enn de gjorde i åpningsperioden, men Ringerike var slettes ikke ufarlige på kontringer. I det vi nærmet oss midtveis i midtperioden var det altså bare løsnet sju skudd, og totalt ledet VIF 13-11 i skuddstatistikken, og de fleste skuddene var ganske enkelt håndterlig for begge lags keepere.

Tjue sekunder før vi rundet 30 spilte minutter fikk så Ringerike dagens første utvisning, da Erik Bjerketvedt måtte sette seg for holding. Det utnyttet Vålerenga til det fulle, da gjestene tok ledelsen etter 15 sekunder i overtall. Stefan Espeland spilte pucken ned til Mathis Olimb ved droppsonen, og den hjemvendte utenlandsproffen fant Mika Partanen på motsatt side av droppsirkelen. Finnen la an til skudd allerede før Olimb sendte fra seg pucken og da den traff køllebladet til Partanen tok det ikke mange sekundene før den satt i garnet.

20 sekunder senere doblet Vålerenga til 2-0, og igjen var det Partanen som var frempå. Espeland reagerte først på et skudd som gikk i vantet, og la pucken ut i slottet. Der fikk Partanen stå mutters alene, og det takket og bukket han for, før han smalt pucken inn til 2-0. Fem minutter før pause økte Vålerenga til 3-0, på et angrep som var verdt inngangsbilletten alene.

Igjen var Stefan Espeland involvert, da han fra den samme droppsirkelen Lindström scoret fra sendte pucken motsatt til Calle Spaberg Olsen. Han spilte pucken ned på bakerste stolpe der Pontus Finstad hadde sneket seg inn, og etter et strålende trekantspill hadde Finstad ingen problemer med å sette pucken i åpent nett. Perioden ble avsluttet i fire mot fire, men ingen flere mål kom, og dermed ledet VIF 3-0 etter fem gode minutter midtveis.

Ringerike med to mål i overtall

Der Vålerenga utnyttet seg av sitt overtall midtveis i midtperioden gjorde Ringerike nøyaktig det samme i starten av den tredje perioden. Kalle Ekelund fikk en tominutter for krysstakling etter drøye to minutter av perioden, og 15 sekunder ut i overtallet ble det scoring for vertene. Kenneth Gulbrandsen slo pucken ned på David Åslin som sto helt nede ved målet, og sendte pucken på tvers til Johan Eriksson som skjøt på direkten og opp i nettaket bak Breivold.

En verst tenkelig start på perioden for Vålerengas del, da scoringen naturlig nok ga Ringerike blod på tann. Hjemmelaget presset litt på, men Vålerenga gjorde sitt til å ta av det presset med å holde i pucken og spille enkelt uten å ta for stor risiko. Midtveis i perioden ble Mathis Olimb sendt i fryseboksen for en holding, som ga Ringerike sjansen til å redusere ytterligere, og nok en gang ble det scoring i overtall i Schjongshallen.

Kenneth Gulbrandsen slo pucken over hele Vålerengas sone og ned i vantet på motsatt side, der Johan Eriksson plukket opp pucken ved droppsirkelen det ble scoret mange mål fra i denne kampen. Så også denne gang, da Eriksson puttet pucken på kølla til Brett Perlini som skled inn i målgården og styrte den ut i nettveggen over loffene til Breivold.

Ringerike presset på for utligning, men Vålerenga holdt mesterlig unna og spilte smart. Helt på tampen tok Ringerike ut keeper, og da en Vålerenga-spiller bommet på åpent mål spratt pucken ut i midtsonen til en siste Ringerike-sjanse. Den klarte de ikke å score på, og dermed fikk Vålerenga med seg alle tre poengene hjem til hovedstaden

---

Fjordkraftligaen, 4. runde

Ringerike – Vålerenga 2-3 (0-0, 0-3, 2-0)

Schjongshallen, 400 tilskuere

Mål: 2. periode: 0-1 (29.55) Tobias Lindström (Taimi, Olimb), 0-2 (30.13) Mika Partanen (Espeland, Olimb), 0-3 (34.50) Pontus Finstad (Espeland, Ca. Olsen). 3. periode: 1-3 (42.27) Johan Eriksson (Gulbrandsen, Åslin), 2-3 (51.11) Brett Perlini (Eriksson, Gulbrandsen)

Skudd: 26-24 (7-9, 6-10, 13-5)

Utvisninger: 2x2 min Ringerike, 5x2 min Vålerenga

Dommere: Mads Frandsen & Mats Wikstrand