Ishockey

Hockeygutta slo Sør-Korea i første kamp. Men fortsettelsen blir tøffere

(Norge - Sør-Korea 4-1). Det norske ishockeylandslaget svarte umiddelbart på et tidlig baklengsmål og snudde til 4-1 over Sør-Korea. To langt tøffere kamper venter i OL-kvalifiseringen.

Som ventet tok Norge alle poengene i åpningskampen på Jordal Amfi torsdag kveld. Det sørkoreanske laget er spådd å bli en real kasteball i Oslo-gruppen i jakten på OL-spill i Beijing kommende vinter.

- Moro å spille en slik kamp igjen, men vi må nullstille raskt. Det blir et helt annet kampbilde mot Slovenia fredag kveld, sier comeback-kid Mats Zuccarello til TV2.

- Med all respekt for Sør-Korea, så møter vi helt annen motstand i de to siste kampene, sier han.

Målscorerne

Erlend Lesund, Ken André Olimb, Stefan Espeland og Tobias Lindström scoret de norske målene. De kom etter at Kim Ki-sung hadde tatt Sør-Korea i ledelsen snaut seks minutter ut i kampen. Norge presset hardt i angrepssonen, men mistet pucken og ble straffet hardt på en kontring.

Sjokkstarten rakk aldri å prege Petter Thoresens mannskap. Kun 20 sekunder senere lå utligningen i nettet. Lesund leverte ikke et kjempeskudd, men scoring ble det. Et par minutter senere utnyttet Norge en sørkoreansk gavepakke da Olimb la på 2-1.

Dominerte uten å score

I midtperioden dominerte Mats Zuccarello og co. stort, men uttellingen var ikke imponerende god. Der ble det bare med Espelands scoring.

Lindström ble Norges siste målscorer med litt over ti minutter igjen av tredje og siste periode. 4-1-målet kom etter vakkert spill og målgivende pasning fra Christian Kåsastul.

Norge møter betraktelig tøffere motstand når Slovenia venter samme sted fredag. Siste gruppekamp er mot favoritten Danmark søndag. Det er bare gruppevinneren som tar seg til Beijing-lekene i februar neste år.

Slovenia og Danmark spilte en jevn kamp tidligere torsdag der danskene vant 4-3.

Uvant kampbilde for Norge

- Det var litt uvant for oss å ha så mye puck. Men vi holdt Sør-Korea unna, de hadde vel fire skudd mot oss i de to siste periodene, sier landslagssjef Petter Thoresen.

- Vi gikk oss litt bort, og må heve oss til kampen fredag, sier Thoresen, som ikke kunne benytte sønnen sin, Patrick i denne kampen på grunn av skade.

Han er tvilsom også til kampen mot Slovenia.

- Det er lag som Slovenia vi er vant til å spille mot, lag som vil angripe oss. Da må vi utnytte det når vi får sjansen, sier Thoresen til TV2.

Mats Zuccarello spilte sin første tellende kamp for Norge på fem år. Han var millimetre fra å få scoring i denne kampen i sluttsekundene av midtperioden. Dommerne måtte sjekke situasjonen på video, men pucken var ikke inne.