Sport

Ingebrigtsen følte seg hjelpeløs

Henrik Ingebrigtsen hadde en plan om å nå finalen på 1500-meteren, men den gikk i vasken. Han endte på 21.-plass i semifinalen der de 12 beste gikk videre.

Av Per-Kristian Eriksen

RIO DE JANEIRO:  – Jo da, planen min var å gå til finalen, hvis jeg var god nok. Det var jeg ikke. Jeg skal ikke legge skjul på at det kjentes litt håpløst underveis, og jeg merket tidlig i løpet at jeg ikke hadde noe å kjøre på med, sa han til NTB i intervjusonen.

Han endte på 11.-plass i det første heatet med 3.42,51, mens vinneren i løpet, kenyaneren Asbel Kiprop hadde 3.39,73.

– Jeg ga det jeg hadde, men følte meg hjelpeløs, sa storebror Ingebrigtsen, som har slitt med en tåskade hele sesongen, og som også har hatt problemer med hamstringen. Det var det siste som hemmet ham mest i semifinalen torsdag kveld.

– Det ble et løp der jeg på ingen måte var bra nok, fortalte han de norske pressefolkene etter løpet.

Forsøket kostet

Han tok seg videre fra forsøket, eller første runde, med en femteplass i sitt heat. Det skjedde bare noen minutter etter at broren Filip ble disket for brøyting like før mål.

– Jeg må nok innrømme at forsøket kostet mer enn jeg hadde trodd, og det er helt klart at jeg ikke var bedre enn det jeg fikk vist i dag, fortalte han.

Han la seg inne ved lista i den bakre delen av feltet ut fra start. Det gikk ikke veldig fort. Den første runden gikk unna på i overkant av 63 sekunder. 800 meter ble passert på 2.03,86, og da klokka ringte etter 1100 meter lå Ingebrigtsen sist i feltet. Allerede da virket det som om han nærmest hadde gitt opp.

200 meter før mål måtte han definitivt slippe etter å ha blitt seg fast på enden av feltet gjennom første halvdel av siste runde.

– Jeg har problemer med å restituere, for kroppen vil gjerne forsøke å lege de skadene jeg sliter med. Ressursene blir brukt på det, og da blir ikke restitusjonen god nok, forklarte han.

Dårlig

Han klarte en bronsemedalje på 1500-meteren i EM. Et par dager senere ble han nummer fire på 5000-meteren i det samme mesterskapet etter en kanonspurt. Da var han ett tiendedel etter vinneren, men altså uten å få medalje.

Han har ikke vært sitt gamle jeg denne sesongen. Det er skadene han har slitt med som må ta skylden.

– Jeg skal ikke nekte for at jeg har følt meg dårlig på alle øktene i år. Det har fått Filip til å reagere på meg, for han har blitt lei av å høre det, sa Henrik Ingebrigtsen.

Nå er sesongen over for hans del. Han reiser hjem og håper på å få en operasjon i den skadde tåen så raskt som mulig.

– Planen min var å gjennomføre dette OL-et, for så å operere. Det har ikke vært noen bakdel, for jeg får ikke noe varig mén av dette.

– Hadde du store smerter under løpet?

– Tåen var bedøvd, så den merket jeg ingenting til. Problemet var hamstringen som gjorde vondt. Jeg klarte ikke å løpe og pushe på som jeg skal. Det så dere sikkert, forklarte Henrik til NTB og gjorde en liten demonstrasjon i intervjusonen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen