Sport

Høgmo overtar etter Drillo

FOTBALL: Per-Mathias Høgmo (53) overtar som ny landslagssjef i fotball. Han skal lede Djurgården ut sesongen.

Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF).

Høgmo er blitt enig med NFF om en fireårskontrakt. Ifølge TV 2 fratrer Egil Olsen med umiddelbar virkning. Dermed går det mot en hektisk høst for Høgmo.

– Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sier Høgmo i en pressemelding.

Han har lang fartstid i norsk fotball, både som trener og leder. 53-åringen har signert fireårig kontrakt med NFF. Ifølge forbundet kan avtalen avbrytes om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016.

– Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Landslagskaptein Brede Hangeland ønsker Høgmo velkommen som landslagssjef.

– Jeg hadde Høgmo som U21-trener. Han lærte meg veldig mye, og var en særs inspirerende trener. Jeg håper vi får et like godt samarbeid, og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen, sier Hangeland.

Egil Olsen har trent Norge i to perioder. På 1990-tallet ledet han Norge til to VM-sluttspill. Det har gått tyngre i periode to. Nå er en epoke i norsk fotball over.

Norge møter Slovenia 11. oktober og Island 15. oktober. Det er de eneste kampene som gjenstår i VM-kvalifiseringen. Ifølge VG skal Høgmo lede Norge i de to kampene.

Mer fra Dagsavisen