Sport

«Hands» heter det på engelsk

(Norge - Angola 34-25). Britene må ha opplæring i håndball. Norge kan bidra.

LONDON: For første gang i historien skal Storbritannia delta i håndball, en idrett som er beskrevet som en «hybrid mellom basketball og fotball». Interessen er nærmest ikke-eksisterende. Derfor fikk det norske laget holde på i fred da de overkjørte Angola i en treningskamp i OL-hallen «Copper Box» i går ettermiddag. En kamp som kunne bli en parodi da Norge tidlig ledet 7-1. Men det viktigste for landslagssjef Thorir Hergeirsson var å se at alle skadete spillere nå er tilgjengelige igjen. Ikke minst kaptein Marit Malm Frafjord. Dermed er laget komplett to dager før åpningskampen mot Frankrike i samme arena.

Norge viste fram alle spillets finesser, både på godt og vondt, og i så måte var det lærerikt for de britene som var der. Men i OL kan Storbritannia bli like sikkert bunnlag som Norge er en gull- eller medaljekandidat.

– Bra med en slik gjennomkjøring tidlig etter at vi fikk etablert oss i OL-landsbyen, sier Hergeirsson, som hevder alt går etter planen. Laget var i hallen allerede i mars for å bli kjent med den. Utenfor var det nærmere 30 grader i går der folk ble sluset inn til generalprøve på åpningsseremonien. Innenfor fikk vi se et kontrollert norsk lag der OL-debutant Heidi Løke ble toppscorer med åtte scoringer.

Mer fra Dagsavisen