Han har trent mye, men ikke bra nok

Henrik Christiansen (23) innrømmer at han ikke har trent optimalt de siste årene. Nå ser 23-åringen med fem sølvmedaljer fra diverse EM og VM de siste årene framover, og har kun ett mål i sikte: å bli verdens beste svømmer.

– Jeg har trent mye, men ikke bra nok. Jeg ser at jeg har mye å gå på treningsmessig. Det er mange områder jeg kan forbedre meg på. Jeg var ute i tre måneder i 2018 med en skulderskade. Da fikk jeg en slags virkelighetssjekk, for da måtte jeg trene alternativt. Da lærte jeg meg å ta mer eierskap til treningen. Siden det har det gått mye bedre.

Han fortsetter ivrig:

– Før den tida sto det litt stille. Når jeg nå ser tilbake på den perioden, tenker jeg iblant «hva faen drev jeg med?». Nå vet jeg jo så godt hva jeg burde gjort. Men det er bare å ta med den lærdommen videre, sier 23-åringen.

Nå ser han framover mot 2021. Både kortbane-VM i Abu Dhabi, svømme-EM i Budapest og Tokyo-OL er flyttet fra 2020 til 2021. I tillegg er langbane-VM i Japan flyttet til mai 2022.

– Jeg skjønte etter hvert at OL kom til å bli flyttet. Det var godt å få utsettelsen bekreftet. For min del gjorde ikke utsettelsen så mye. Jeg kommer fortsatt til å svømme i mange år til. Får jeg et år til med trening, er det ikke negativt for meg.

1. juni åpner svømmehallene igjen. Det blir godt for 23-åringen, som har trent alternativt siden svømmerne i hui og hast måtte reise hjem fra treningsleir i Spania 13. mars.

– De siste tre ukene har jeg fått tilgang til å svømme i et motstrømsbasseng med strikk rundt livet en time i uka. Det er ikke helt det samme, men det har vært godt å være litt i vann. Ellers har jeg ikke svømt noe siden vi reiste hjem 13. mars. På land får jeg trent bra, sier Christiansen.