Grüner og MS leverte ny målfest

(Grüner - Manglerud Star 3-6). Manglerud Star og Grüner leverte en feiende flott hockeykamp, full av gavepakker til hverandre, på Dælenenga torsdag. Men til slutt var MS sterkest.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Torsdag var det duket for sesongens andre kamp mellom Grüner og Manglerud Star. I den første kampen på Manglerud endte det 5-5, og 6-5 til MS etter forlengning. Med de to lagene som slipper inn mest mål i ligaen på hver sin banehalvdel før nedslepp 18.30 torsdag var det der forhåpninger om en ny målfest.

Det ble det.

I stor kontrast til mange av Grüners kamper denne sesongen åpnet de knallbra, og Rolf Thomas Aastad ga vertene ledelsen etter bare minuttet. Grüner fortsatte med dødsforakt og kjørte til tider over MS i den første perioden. MS kom imdlertid litt mer til hektene utover i perioden, og Robin Haglund Mathisen utlignet med scoring i sin fjerde kamp på rad for MS. Fra skrått hold til venstre, og kart avstand til Grüner-keeper Mikkel Wik, vippet han pucken opp i motsatt kryss.

Billig baklengs fra Haugen – igjen

I Manglerud Stars mål sto landslagskeeper Lars Haugen. Han har gjort seg mer bemerka for blundere, enn blendene godt spill, etter sin retur til norsk eliteserie. Med halvminuttet igjen av første periode slapp han inn et skudd fra Kristian Kucera, som fyrte av fra død vinkel, helt ute ved vantet. Pucken snek seg inn på innsiden av Haugen.

En rasende Haugen trampa av isen i det sluttsignalet for de første 20 gikk, med 2-1 til Grüner.

– Starten var kjempebra, men Mikkel skal ta noen av de måla. Han var ikke der han skulle være i dag. Det vet han sikkert selv også. 1-1 for eksempel – kan ikke gå inn. Det er nesten død vinkel, som venstrefatta spiller er det det eneste stedet han kan skyte omtrent, sier Grüner-trener Morten Elverud til Dagsavisen etter kampen.

– Det er deilig å score mål. Det er det som er moro, og nå flyter det bra, smiler Manglerud Stars Robin Haglund Mathisen etter kampen.

Saken fortsetter under bildet.

###

Robin Haglund Mathisen er i støtet om dagen. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Scoret i undertall

I andre periode var det MS som kom best i gang, til tross for at Grüner starta perioden i overtall etter at Tord Thoresen hadde pådratt seg en utvisning på slutten av første periode.

Men med halvminuttet igjen av Grüners overtallspill snappet Pontus Finstad pucken fra Grüner-back Sean-Michel Sunnqvist, og stormet mot målet. Alene med Wik satt han pucken mellom bena, og 2-2 var et faktum.

To minutter senere var Finstad på farten igjen, og serverte Mathias Trygg på blank. 33-åringen gjorde ingen feil og sendte MS i føringen for første gang i kampen, med sitt sjette mål for sesongen.

Ny utligning

Halvannet minutt for midtperioden var ferdigspilt var det imidlertid MS-backene sin tur til å være gavmilde. Både Mats Trygg og Håkon Nilsen hadde tatt turen ned i rundvantet, og da Nilsen spilte pucken på bladet til Grüners Håvard Salsten sto det 3-3 før den siste perioden.

Her kunne det se ut til at Grüners voldsomme offensiv hadde kostet, og Grüner slet mer.

Manglerud Star hadde jobba hardt fram til kampstart med å få sine nye amerikanere, Blake Christennsen og Drew O'Connor klare til kampstart. Snaut to timer før nedslepp ble det bekreftet kampklare.

Viste litt klasse

De to markerte seg ikke nevneverdig før Christensen drøyt fire minutter ut i tredje periode fikk pucken og skar inn sentralt i banen fra høyre og klistra pucken forbi Wik, uten at det så ut til å koste han en kalori. Mål i debuten, og 4-3 til MS.

Snaut to og et halvt minutt senere fikk Robin Haglund Mathisen pucken nok en gang. Fra samme side som han scoret i første periode limte han pucken nå opp i det nærmeste krysset, og scoret med det sitt femte mål på de fire siste kampene.

Déjà vu

5-3, med 13 og et halvt minutt igjen. Nok av tid for Grüner til å slå tilbake. I kampen på Manglerud ledet nemlig MS med nøyaktig de samme sifrene, med kun tre minutter igjen. Den gang slo Grüner tilbake med to mål på tre minutter.

Da MS pådro seg to utvsninger med 3.40 igjen tenkte man at det kanskje ville komme en drømmereprise fra Grüner. Men denne gangen gikk det ikke. MS leverte et solid undertall, mot ligaens desidert svakeste lag i overtall.

Da MS ble fulltallige tok Grüner-trener Morten Elverud ut keeper, og spilte seks mot fem. Grüner fortsatte trykket, men med ett minutt og elleve sekunder igjen av perioden fikk MS klarert sonen, og pucken landet på bladet til Engebråten Hermansen, som fra midstonen sendte pucken i det åpne målet, og fastsatte sluttresultatet til 3-6.

Dermed brøt også MS-kapteinen en fire kamper lang poengtørke, og står nå med fire mål og tre assist på ti kamper.

– Vi dreper oss sjøl

Grüner-trener Morten Elverud følte at de må skylde seg selv for at de ikke fikk med seg noe fra kampen.

– Vi dreper oss sjøl litt med å ikke score på to muligheter i fem mot tre, og utallige fem mot fire. Vi slipper faktisk inn ett. Vi taper faktisk i eget overtall. Vi scorer jo tre mål da i fem mot fem da, trøster han seg med.

###

Morten Elverud var skuffa etter kampslutt mot Manglerud Star. Han følte de kunne fått med seg noe fra torsdagens kamp. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Riktignok står Håvard Salsten sin scoring oppført som et overtallsmål for Grüner. Han scoret i det samme sekundet som MS ble fulltallige.

– Det er jevnt. Vi sitter med en følelse av at vi drepte oss sjøl. Det var ikke MS som gjorde det. Vi føler at det er helt jevnt egentlig, sier Elverud.

Robin Haglund Mathisen og MS kunne dermed smile.

– Vi vinner vel egentlig på en dårlig dag, sier han.

Grüner – Manglerud Star 3-6 (2-1, 1-2, 0-3)

Mål:

1. periode: 1-0 (1) Rolf Thomas Bendixen Aastad (Per Erik Gustav Lindhagen, Håvard Salsten), 1-1 (13.55) Robin Haglund (Håkon Nilsen, Mathias Trygg), 2-1 (19.32) Kristian Kucera (Leo Johansen Halmrast, Oliver Horrsell).

2. periode: 2-2 (21.37) Pontus Finstad, 2-3 (23.39) Mathias Trygg (Finstad, Haglund), 3-3 (28.24) Salsten (Lindhagen, Horrsell).

3. periode: 3-4 (44.05) Blake Edward Christensen (Jesper Öhrvall, Mats Trygg), 3-5 (46.28) Haglund (Mats Trygg, Mathias Trygg), 3-6 (58.49) Joachim E. Hermansen.

Utvisninger: Grüner 2 x 2 min., Manglerud Star 9 x 2 min.