Grorud kun ett poeng foran Åsane etter skuffende forestilling

(BÆRUM - GRORUD 1-1 (0-0)):Grorud skuffet stort i borteoppgjøret mot Bærum. De ledet 1-0, men slapp inn på tampen og spilte 1-1. Nå er Åsane bare ett poeng bak i toppen.

Grorud tok ledelsen 1-0 etter at Thierry Dabove hadde scoret på straffe. Dommer Torgeir Halsen pekte på straffemerket etter at Bærum-keeper Sondre Midtgarden dyttet Geirald Meyer etter en corner. Bærum-keeperen plukket ballen i feltet og skulle slå en lang ball, men ble hindret av Meyer. Grorud-stopperen ble dyttet i ryggen av Midtgarden, og dommer Halsen pekte på straffemerket.

– Han er på vei til å løpe i meg. Han går etter meg og løper inn i meg, og sånn er det. Det er en del av gamet. Han løper inn i meg, ja. Det er helt hodeløst av han. Da får han ta den på sin kappe, sier Meyer til Dagsavisen etter kampslutt. Han ble stående og diskutere med Midtgarden i flere minutter etter at kampen var ferdig.

Dabove var iskald fra elleve meter og satte inn sitt åttende mål på ti kamper for Grorud.

Men gjestene klarte ikke å holde på ledelsen. Daniel Berg banket lekkert inn 1-1 åtte minutter før slutt.

– Man skal ikke ta fra han det skuddet der, for det er et vanvittig treff. Men det er alt for dårlig av oss. Det handler om at vi ikke er påskrudd akkurat der og da, sier Meyer og sukker tungt.

– Det er ikke ufortjent at de scorer. Det er en jævlig fin scoring også, sier Eirik Kjønø.

Har alt i egne hender

Og etter utligningen var Bærum nærmest å ta med seg tre poeng. Like før slutt hadde Nicolay Grimstad en eventyrlig mulighet til å score fra syv meter med Emil Gundelach Ødegaard var ute av målet. Grimstad fikk skutt med venstrefoten, men forsøket gikk en liten centimeter utenfor.

– Litt rotete kamp. Tøff bortebane å komme til. Jeg syntes vi kommer oss inn i kampen og tar ledelsen fortjent 1-0. Da har vi god kontroll, også kommer den scoringen til Bærum litt ut av intet. Kjipt, men ikke ufortjent heller. Og vi kunne fort ha tapt også, sier Kjønø.

1-1 gjør at Grorud nå ligger poenget foran Åsane på tabellen med tre kamper igjen. Åsane hadde få problemer hjemme mot Kjelsås og vant 2-0.

Likevel – Grorud kan avgjøre alt selv med tre kamper igjen. Grorud (46 poeng) tre foran Åsane og tre foran Fram. Grorud har igjen Asker hjemme, Alta borte og Fram hjemme.

– Vi er ikke avhengige av noen andre. Det er kun hva spillergruppe ønsker. Nå må vi omstille og være klar til å ta poeng i de neste kampene, sier Meyer.

– Nå skal vi vinne mot Asker, så får vi ta ting deretter. Det er ikke noe annet å gjøre enn det. Grorud skal opp i år, vi leder jo. Tre kamper igjen, sier Kjønø.

Men det hadde ikke vært ufortjent om Bærum hadde tatt med seg alle poengene fra Sandvika stadion lørdag.

Svak kamp fra Grorud

Grorud var meget tamme og virket ikke som et lag som ledet sin 2.divisjonsavdeling i løpet av de første 45 minuttene. Det eneste som kunne bli kalt en mulighet var da Oscar Aga ble spilt gjennom av Elias Hagen etter halvspilt omgang. Aga sitt forsøk ble reddet av Sondre Midtgarden.

Ellers var det hjemmelaget som var det beste laget i den første omgangen. De løp mest, orket mest og hadde mest ball, uten at Emil Gundelach Ødegaard ble satt på de altfor store prøvene.

Grorud hevet seg litt etter pause. Thomas Elsebutangen var nære etter drøye timen. Kevin Mankowitz chippet inn et frispark og fant Elsebutangen, som under press skjøt i nettveggen fra åtte meter.

Så kom de to scoringene, før Bærum var nære ved å få med seg alle tre poengene på tampen. Alt i alt greit med 1-1.

Bærum-Grorud 1-1 (0-0)