George-scoring ga poengdeling mot Stabæk

(Stabæk – Vålerenga 1-1) Den innleide spissen Mayron George sendte Vålerenga i føringen i seriekampen på Nadderud, men Ronny Deila og co. måtte til slutt reise hjem med ett poeng.

Dagsavisen tok nylig en prat med nykommer Mayron George. Les saken her (DA+)

VIF tok ledelsen da Mayron George scoret noen minutter etter hvilen, men Andreas Hanche-Olsen utlignet for Stabæk etter 65 minutters spill.

Dermed tapte VIF ytterligere terreng til teten i Eliteserien, etter tapet mot Strømsgodset sist.

VIF tar imot FK Haugesund i neste serierunde. Kampen går søndag.

Treg start

Lagene, som kun ligger noen T-banestopp unna hverandre, slet med å skape noe de første 35 minuttene i onsdagens oppgjør. Både Stabæk og Vålerenga lå lavt og kompakt, selv om det var de hvitkledde gjestene som hadde mest ball.

Islandske Matthías Vilhjálmsson trodde han hadde sendt gjestene i føringen etter 36 minutter da han headet ballen i mål etter et millimeterpresist frispark fra Aron Dønnum, men dommer Kari Erik Steen vinket for offside.

Bare minutter senere var Vålerenga farlig frempå igjen. Innbytter Christian Dahle Borchgrevink pisket et innlegg i boks som traff pannebrasken til nysigneringen Mayron George. Ballen stusset tverrliggeren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Drømmedebut

George fikk en drømmestart på den andre omgangen da han altså satte inn sin første Vålerenga-scoring. 25-åringen, som er leid inn fra danske Midtjylland, spilte lekkert gjennom Herolind Shala, som kom alene med Marcus Sandberg. Skuddet til Shala gikk via Sandberg og i stolpen, og på bakerste stolpe dukket George opp og pirket inn 1-0 til gjestene fra to meter.

Andreas Hanche-Olsen utlignet for Stabæk etter drøye timen. Ronald Hernández svingte ballen inn i boks og fant Stabæk-kapteinen, som stanget ballen kontakt i mål på bakerste stolpe.

Ti minutter før slutt var Dønnum meget nære på, men fra ni meter banket unggutten ballen i stolpen og ut. Da spilte Stabæk med ti mann, ettersom Hanche-Olsen fikk behandling for nesen.

Det ble en stillingskrig på tampen, og oppgjøret endte 1-1. Det var Stabæks femte kamp på rad uten seier. De ligger nå på 13.-plass med 17 poeng, like mange som Mjøndalen (12.-plass) og Tromsø (kvalikplassen, 14.-plass). Vålerenga måtte gå av banen for tredje gang på rad uten seier. De ligger som nummer seks med sine 26 poeng. Det er sju poeng opp til Odd på tredjeplass.

Stabæk – Vålerenga 1-1 (0-0)